h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Filistin’deki soykırımı gösteren afiş sergisi düzenlendi

Filistin’deki soykırımı gösteren afiş sergisi düzenlendi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Figen Meşeli'nin küratörlüğünde "Utanç Çığlığı" adlı karma bir sergi düzenledi. Sergi, Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla tasarlanan afiş ve enstalasyon çalışmalarını içeriyor. Serginin açılışına Vali Mustafa Eldivan, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve birçok önemli isim katıldı. Sergi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Vakit.com.tr olarak, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin düzenlediği “Utanç Çığlığı” isimli karma sergi, Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekmeyi amaçlıyor. Sergi, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Figen Meşeli’nin küratörlüğünde gerçekleştirildi.

Serginin açılışı, Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda yapıldı ve Vali Mustafa Eldivan, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, POMEM Müdürü Ufuk Sami Günel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan gibi önemli isimler ve siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, birim amirleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Sergi, öğrencilerin afiş tasarımları ve enstalasyon çalışmalarıyla dikkat çekici bir şekilde planlandı. Filistin’in yaşadığı zulmü ve soykırımı temsil eden tasarımlar, açılış davetlileri tarafından büyük ilgi gördü. Sanatçı öğrenciler, eserlerinin hikayelerini davetlilere aktardı. Ayrıca, sergi alanında yer alan etkileyici enstalasyon çalışması da açılış davetlilerini duygusal anlar yaşattı. Küratör Meşeli, enstalasyon hakkında yaptığı açıklamada, “Filistin’de yaşananları sadece bir ekran düzleminde görmek, duyarsızlaşmamıza neden olan bir stratejinin beklentisidir. Oysa gerçekten görmek ve tanık olmak arasında güçlü bir ilişki vardır. Bu enstalasyonla, soykırıma destek veren markaları ve bu iş birliğinin neden olduğu kitlesel ölümü temsil eden kefenlere sarılı bedenleri ortaya koyduk. Bu bedenler, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın utancı ve vicdanıdır. Daha fazla durmayıp dur demek arasındaki farkı, sanatsal bir çığlık olarak yorumladık. Çünkü insanlar gördüklerine kayıtsız kalmamalıdır” şeklinde konuştu.

Sergi sonrasında Rektör Türkmen, Meşeli ve öğrenci ekibine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Türkmen, çağımızın en büyük sorunu olan kayıtsızlığa karşı vicdanları harekete geçirecek çarpıcı deneyimlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca, sergideki markaların reklamlarının, Filistin’deki soykırımı duyarsızlıkla izleyen bir dünya kamuoyunun varlığını gösterdiğine dikkat çekti. Türkmen, öğrenciler ve hocalarıyla gurur duyduğunu ifade ederek, “Çünkü onlar insanlık adına bir çığlık attılar. Seslerimiz birleştiğinde, zalime karşı çığlığımız olacak. Bilmeliyiz ki bazen, en büyük anlam nefesini teslim etmiş bedenlerden yükselir ve bazen bir görüntü, sesten daha güçlüdür” dedi.

Sergi, bir ay boyunca her gün öğrencilere açık olacak.

Sakaryalı üniversite adayları, Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti

Sıradaki haber:

Sakaryalı üniversite adayları, Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti