h Dolar 34,0906 % 0.18
h Euro 38,0846 % 0.18
h Sterlin 45,3041 % -0.08
h Altın (Gr) 2.834,14 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İsviçre, Zelenskiy’nin isteği üzerine Ukrayna Barış Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

İsviçre, Zelenskiy’nin isteği üzerine Ukrayna Barış Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin isteği üzerine İsviçre, Ukrayna Barış Zirvesi'ne ev sahipliği yapmayı kabul etti. İsviçre hükümeti, Zelenskiy'nin talebi üzerine Ukrayna Barış Zirvesi'ne ev sahipliği yapma kararı aldı. Detaylar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Zelenskiy, İsviçre Devlet Başkanı Viola Amherd ile görüşerek ortak bir basın toplantısı düzenledi. Zirveye katılımcılarla ilgili kapsamlı bir liste sunmanın ardından "Barış zirvesinde egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze saygı duyan tüm ülkelere açığız" şeklinde konuştu. Zelenskiy, Çin'in zirvede de yer almasını istediğini belirtti ve zirvenin tarih ve mekanı hakkında herhangi bir detay verilmedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin isteği üzerine İsviçre, Ukrayna Barış Zirvesi’ne ev sahipliği yapmayı kabul etti. İsviçre hükümeti, Zelenskiy’in talebi üzerine Ukrayna Barış Zirvesi’ne ev sahipliği yapmayı kabul ettiğini duyurdu. Ayrıntılar üzerinde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, resmi ziyaret için bulunduğu İsviçre’de İsviçre Devlet Başkanı Viola Amherd ile bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Zelenskiy, barış zirvesine katılacak ülkeler hakkında kapsamlı bir liste sunmadı, ancak “Egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze saygı duyan tüm ülkeleri barış zirvesine davet etmeye açığız. Bu nedenle, kimleri davet edeceğimize dair bir sonuç elde etmek önemli. Tüm dünyanın Rusya’nın saldırganlığına karşı olduğunu ve adil bir barışı desteklediğini göstermek bizim için önemlidir” şeklinde konuştu.

Zelenskiy, Çin’in zirveye dahil olmasını istediğini belirtti ve Rusya’nın müttefiklerinden biri olarak Çin’in dünyada “büyük bir rol” oynadığını dile getirdi. Ancak, “Çin’in (barış) formülümüze ve zirveye dahil olmasını çok isteriz. Ancak her şey bizim isteğimize bağlı değildir” dedi.

Zelenskiy ve Amherd, zirvenin ne zaman ve İsviçre’nin hangi şehrinde yapılacağı konusunda herhangi bir ayrıntı vermedi.

Guterres: “Hiçbir şey Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez”

Sıradaki haber:

Guterres: “Hiçbir şey Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez”