h Dolar 34,2634 % 0.01
h Euro 36,9883 % 0.01
h Sterlin 44,5163 % 0.06
h Altın (Gr) 3.032,32 %0,16
h BIST100 8.755,51 %-0,94
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Iran’ın Erbil’e düzenlediği saldırıda 4 masum hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı

Iran’ın Erbil’e düzenlediği saldırıda 4 masum hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentine füzeli saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda 4 sivil hayatını kaybetti, 6 sivil yaralandı. Saldırıda bazı füzeler evlere, bazıları ise evlerin yakınına isabet etti. İran Devrim Muhafızları Ordusu, saldırının İran karşıtı terör örgütleri ve İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD ile bağlantılı olan bir karargaha yönelik olduğunu açıkladı. Saldırının, son dönemdeki terör saldırılarının da etkisiyle terör liderlerinin ve kilit unsurların toplanma yerlerini ve DEAŞ hedeflerini tespit ederek imha etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. IKBY Güvenlik Konseyi, saldırının Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini ve İran'ın bahanelerinin asılsız olduğunu vurguladı. Erbil Valisi ise saldırıyı kınayarak "insanlık dışı" olarak nitelendirdi. ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu da DEAŞ karşıtı koalisyon üssü ve çevredeki birçok bölgeden patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Havalimanındaki tüm uçuşlar durduruldu. İran Devrim Muhafızları ise saldırıyı terör saldırılarına karşılık vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, IKBY’nin Erbil kentine yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 4 sivil hayatını kaybetti, 6 sivil ise yaralandı. Saldırıda, bazı füzeler evlere, bazıları ise evlerin yakınına isabet etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gece saatlerinde gerçekleştirilen füzeli saldırılarla ilgili detaylar netleşiyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun açıklamasına göre, saldırılar IKBY’nin Suriye ve Erbil’deki İran karşıtı terör örgütleriyle İsrail istihbarat servisi MOSSAD ile bağlantılı olduğu belirtilen karargahları hedef aldı. Açıklamada, DEAŞ tarafından üstlenilen Kirman eyaletindeki canlı bomba saldırısı, Rask kentindeki güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve Suriye’de Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanı Razi Musevi’nin öldürüldüğü saldırılar hatırlatılarak, “Terör saldırılarıyla bağlantılı liderlerin ve kilit unsurların toplanma yerleri, özellikle Suriye’deki DEAŞ hedefleri balistik füzelerle imha edildi” denildi. Açıklamada ayrıca, “Devrim Muhafızları Ordusu, İran milletine, kötü niyetli terörist gruplarını nerede olurlarsa olsunlar bulacağına ve onları bu utanç verici eylemlerinden dolayı cezalandıracağına dair güvence vermektedir” ifadelerine yer verildi.

Erbil’deki saldırıda ise 4 sivil öldü ve 6 sivil yaralandı. IKBY Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, füzelerin bazı evlere isabet ettiği, bazılarının da evlerin yakınına düştüğü belirtildi. Yangınların çıktığı bazı evlerde, iş adamı Peşrev Dizeyi dahil olmak üzere 4 sivilin hayatını kaybettiği ve Dizeyi’nin eşi ile 2 çocuğu dahil 6 sivilin de yaralandığı aktarıldı. Saldırının Irak’ın egemenliğinin açıkça ihlal edildiği vurgulanarak, “İran Devrim Muhafızları’nın saldırıda İran karşıtı gruplara ait birçok bölgeyi hedef aldığını açıkladığı bu asılsız bahaneleri reddediyoruz. Ne yazık ki Erbil’e saldırmak için sürekli aynı bahaneler ileri sürülüyor” denildi.

Erbil Valisi Ümit Hoşnav ise yaptığı açıklamada, saldırıyı “insanlık dışı” olarak nitelendirdi ve “Erbil’e yönelik maalesef insanlık dışı bir terör eylemi düzenlendi. Bu saldırıda bazı füzeler sivillerin yaşadığı evlere isabet etti” dedi.

Öte yandan, yerel medyada yer alan haberlere göre ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü dahil birçok bölgeden patlama sesleri duyuldu. Havalimanındaki tüm uçuşlar durdurulurken, ABD başkonsolosluğundan da siren sesleri duyuldu. İran Devrim Muhafızları’nın yaptığı ilk açıklamada, “İran karşıtı terörist ve casuslara ait karargahların” balistik füzelerle vurulduğu ifade edilmişti.

Düzce, yeni yüzme havuzuna kavuşuyor! Açılışa hazırlanan ikinci yüzme havuzuyla ilgili detaylar burada.

Sıradaki haber:

Düzce, yeni yüzme havuzuna kavuşuyor! Açılışa hazırlanan ikinci yüzme havuzuyla ilgili detaylar burada.