h Dolar 34,2660 % -0.04
h Euro 37,0893 % -0.04
h Sterlin 44,4653 % 0.24
h Altın (Gr) 2.998,97 %0,22
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü, Afrikalı öğrencilerle buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü, Afrikalı öğrencilerle buluştu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Afrikalı öğrencilerin eğitim deneyimlerini ve karşılaştıkları zorlukları konuşmak üzere Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı ve öğrencilerle bir araya geldi. Görüşmede, uluslararası öğrencilere sağlanan destekler ve daha iyi bir eğitim ortamı için yapılması gerekenler ele alındı. Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı öğrencilerin daha etkin bir şekilde yer almasını sağlama amacını vurguladı. Görüşme sonunda, derneğin genel sekreteri tarafından Rektör Kırışık'a teşekkür amacıyla bir plaket takdim edildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı Ousman Abdoulaye Ahmat ve beraberindeki Afrikalı öğrencilerle bir araya geldi. KBÜ Senato Toplantı Odası’nda gerçekleşen toplantıya; KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi, Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Genel Sekreteri Mahamat Hallab ve diğer dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda, Afrikalı öğrencilerin üniversite hayatlarındaki deneyimleri, karşılaştıkları zorluklar ve eğitim ortamının iyileştirilmesi için yapılması gerekenler ele alındı. Rektör Kırışık, uluslararası öğrencilere sağlanan destek ve imkanlar hakkında bilgi vererek, onların Karabük Üniversitesi’nde daha aktif bir rol üstlenmelerini sağlama amacını vurguladı.

Toplantının sonunda Karabük’teki Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Genel Sekreteri Mahamat Hallab, Rektör Kırışık’a teşekkür etmek için bir plaket takdim etti. Rektör Kırışık da Afrikalı öğrencilere üniversite yaşamlarında başarılar dileyerek, kültürel etkileşimin önemini vurguladı.

KBÜ ve Nevai İnovasyon Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Anlaşması!

Sıradaki haber:

KBÜ ve Nevai İnovasyon Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Anlaşması!