Video Galeri
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Limon Sosu Gibi Ürünlerin Piyasaya Arzını Yasaklayacağız”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Komisyonu Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, bal aromalı şurup ve pekmez izlenimi veren ürünlerin yasaklandığını hatırlatarak, benzer şekilde limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacaklarını belirtti. Başta yerel ve geleneksel ürünler olmak üzere kaliteli ve güvenilir gıdaların üretimini ve tüketiciye sunumunu sağlamak amacıyla yapılan bu düzenlemelerle tüketicilerin yanıltılmasının da önüne geçilmektedir.
Bakan Yumaklı, Türk Gıda Kodeksi mevzuatının sürekli güncelleme çalışmalarının yapıldığını vurgulayarak, bilimsel verileri yakından takip ettiklerini ve dünya standartlarında bir mevzuata sahip olduklarını belirtti.
Yumaklı, bu düzenlemeler çerçevesinde nar ekşisi izlenimi veren soslar ve bal aromalı şurupların yasaklandığına dikkat çekerek, şimdi de limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasaklayacaklarını ifade etti. Bakan ayrıca fermente sucuk, çiğ et döner, kanatlı döner gibi ürünlerde kullanılan kıvam artırıcı ve su tutma özelliği olan gıda katkı maddelerinin ve pastırma yüzey kaplamasında kullanılan renklendiricilerin de yasaklandığını hatırlattı.
Yapay et konusuna da değinen Bakan Yumaklı, yapay et üretimine izin verilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, bakanlık olarak hayvancılığı desteklemek ve hayvan varlığını artırmak için çalıştıklarını vurguladı. Aynı şekilde böcek ununa yönelik bir izinleri olmadığını da dile getirdi.
Bakan Yumaklı, Türkiye’nin gıda mevzuatının yanı sıra uluslararası mevzuatlara da katkı sağladıklarını ve bu doğrultuda Azerbaycan’ın ulusal gıda kodeksi hazırlamasına da yardımcı olduklarını ifade etti.
Ulusal Gıda Komisyonu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
Mahalle mutfakları Mersin’de 2 milyon kişiye hizmet sunuyor.