h Dolar 34,2769 % -0.02
h Euro 37,1012 % -0.02
h Sterlin 44,3481 % 0.01
h Altın (Gr) 2.992,76 %0,01
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Sancar Maruflu halkla ilişkiler alanında yapmış olduğu çalışmaların bilimsel bir makale konusu haline geldi.

Sancar Maruflu halkla ilişkiler alanında yapmış olduğu çalışmaların bilimsel bir makale konusu haline geldi.

2021 yılında hayatını kaybeden Sancar Maruflu'nun, halkla ilişkiler mesleğindeki deneyimlerinin bir makaleye dönüştürülerek uluslararası bir bilimsel dergide yayınlandığı bildirildi. Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oral tarafından kaleme alınan makalede, Maruflu'nun meslekteki stratejileri ve başarıya ulaşmasını sağlayan ilkeleri ele alınıyor. Makalenin Ukrayna'da yayınlanan EJTAS dergisinin 5. sayısında yer aldığı belirtildi. Dr. Uğur Oral, Maruflu'nun gençlerle deneyimlerini paylaşmayı bir misyon olarak benimsediğini ve makalenin akademik dünyaya aktarılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Halkla ilişkilerde önemli bir isim olan Sancar Maruflu’nun ölümü sonrasında, 50 yıllık tecrübesine dayanan vizyonu ve meslekteki çığır açıcı ilkeleri bilimsel bir makaleye konu oldu. Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oral tarafından İngilizce olarak yazılan makale, Sancar Maruflu’nun halkla ilişkilerdeki bakış açısını ve stratejilerini uluslararası bir bilimsel dergide yayınlanarak paylaştı.

Dr. Uğur Oral’ın “Türk İletişim Uzmanlarının Duayeni Sancar Maruflu’dan Etkili Halkla İlişkiler Stratejilerinin Temel İlkeleri” başlıklı makalesi, Ukrayna merkezli EJTAS (European Journal of Theoretical and Applied Sciences) adlı bilimsel derginin 5. sayısında yer aldı.

Maruflu’nun 50 yıllık kariyerinde özellikle Türkiye’nin ikinci halkla ilişkiler şirketini kurduğuna ve binlerce açılış, tören ve organizasyona imza attığına dikkat çeken Dr. Uğur Oral, Maruflu’nun halkla ilişkilerin öncülerinden biri olduğunu ve Türkiye’ye bu alanda katkı sağladığını belirtti. Oral, Maruflu’nun ilkelerini ve stratejilerini akademik bir makaleyle dünya ile paylaşmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığını ifade etti.

Maruflu’nun gençlerle deneyimlerini paylaşmayı önemsediğini söyleyen Oral, özellikle halkla ilişkiler eğitimi alan gençlere yönelik konuşmaların Maruflu’yu heyecanlandırdığını ve bu makalenin, bu değerli öğretilerin gelecek nesillere aktarılabilmesine katkı sağladığını belirtti.

Maruflu’nun halkla ilişkiler alanında bir kitap yazmayı istediğini ancak sağlık problemleri ve yoğun iş temposu nedeniyle bu fırsatı bulamadığını söyleyen Dr. Uğur Oral, makalenin hazırlanması sürecinde Maruflu’nun tüm konuşmalarını, gazete ve dergi röportajlarını ve televizyon programlarını taradığını belirtti. Oral, makalesinin Ukrayna’da yayınlandığı açık erişimli EJTAS dergisinin isteyen herkesin dünyanın her yerinden ulaşabileceği bir kaynak olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Maruflu’nun deneyimlerinin ve önerilerinin bu alanda çalışan akademisyenlere ve gençlere ilham kaynağı olmasını umduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Özmeriç, hız limitinin aşılması konusunda uyarıda bulundu

Sıradaki haber:

Başkan Özmeriç, hız limitinin aşılması konusunda uyarıda bulundu