h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Artvin’de Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi Başlıyor

Artvin’de Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi Başlıyor

Artvin'in Ardanuç ilçesinde Naldöken köyünde çevre dostu güneş enerji panelleri projesi hayata geçirildi. İlk etapta 40 bin metrekarelik alana kurulacak olan 2 MW güneş enerji sistemi, yaklaşık olarak 50 milyon TL'lik bir yatırım gerektiriyor. Proje sayesinde Artvin'in sokak aydınlatma giderleri azalacak ve İl Özel İdaresi adına nakdi gelir sağlanacak. Ayrıca, 400 bin metrekarelik yeni bir alanda 40 MW gücünde başka bir güneş enerji sistemi kurulması planlanıyor. Bu projelerle Artvin, temiz enerjiye yapılan yatırımlarla gelecek yarınlara ve ülkeye katkıda bulunacak.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumu için çalışmalar, Artvin’e de ulaştı. Ardanuç ilçesine bağlı Naldöken köyünde çevre dostu güneş enerji panelleri projesi hayata geçirildi. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Naldöken köyünde GES projesiyle ilgili yerinde incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ünsal, yaptığı açıklamada, güneş enerjisinin yenilenebilir enerjiler arasında iklim ve coğrafi şartlara bağlı olarak önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Artvin’de güneş enerjisinin kullanılmasının önemli değer taşıdığını vurgulayan Vali Ünsal, Artvin Valiliği İl Özel İdaresi’nin yenilikçi ve çevreci yaklaşımıyla yeni bir yatırıma başladığını aktardı. Ardanuç ilçesine bağlı Naldöken köyünde, İl Özel İdaresi’ne ait alanda 2 MW gücünde bir GES tesisinin kurulum çalışmalarının başladığını açıkladı. İlk etapta 40 bin metrekarelik alana kurulacak olan bu tesisin yaklaşık 50 milyon TL yatırım bedeli olduğunu bildirdi. Bu projeyle, İl Özel İdaresine ait şantiyeler, tesisler ve köylerin sokak aydınlatma giderlerinin düşürülmesi planlandığını belirtti. Ayrıca, üretim fazlası elektriğin sisteme verilmesiyle Artvin İl Özel İdaresi’ne nakdi gelir sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, Artvin Valiliği İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen 400 bin metrekarelik bir alanda 40 MW gücünde başka bir GES tesisinin kurulması için proje çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Vali Ünsal, doğaya dost ve çevreci olan bu sistemle Artvin’e fayda sağlanması ve temiz enerji yatırımlarıyla ülkeye destek olunması hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Mercedes-Benz, CES 2024’te dijital teknolojilerini tanıttı

Sıradaki haber:

Mercedes-Benz, CES 2024’te dijital teknolojilerini tanıttı