h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Osmaniye ilinde yazılı tabela kullanılarak çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturdular

Osmaniye ilinde yazılı tabela kullanılarak çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturdular

Osmaniye Belediyesi tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Karaçay Vadisi'nde çevre temizliği gerçekleştirdi. Öğrenciler, Osmaniye şivesiyle yazılmış dövizlerle çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturdu. Yapılan etkinlikte 650 kilo atık malzeme toplandı ve geri dönüşüme kazandırılmak üzere belediye ekiplerine teslim edildi.

Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında lise öğrencilerini çevre temizliği yapmaya teşvik etti. Osmaniye şivesiyle yazılmış dövizler taşıyarak, öğrenciler doğadan tahmini 650 kilogram atık malzeme topladı ve çevre temizliğine dikkat çekti.

Osmaniye Belediyesi ve Atatürk Anadolu Lisesi arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, sıfır atık, sıfır karbon, çevre temizliği, ve çevre ile ilgili sosyal konular üzerinde çalışan lise öğrencileri Karaçay Vadisi’nde bir araya geldi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Toplum Hizmeti” kapsamında gerçekleştirilen bu çevre temizliği etkinliği, öğrencilerin farkındalık oluşturma amacını taşıyordu. Öğrenciler, ellerinde Osmaniye şivesiyle yazılmış olan “Gurban olgun yere çöp atma, cıncık gibi Osmaniye, temiz olalım taman” yazılı dövizlerle çevre temizliğine dikkat çekti. Etkinlik sırasında, Osmaniye şivesiyle yazılan “Osmaniye’nin Karaçay’ı, semaverde olur çayı, çevreyi temiz tut, zalım dayı” gibi mesaj içeren dövizler kullanıldı. Öğrenciler, etkinlik sonunda tahmini 650 kilogram cam, plastik, metal ve kağıt atık topladı.

Etkinlikte, temiz bir dünya mesajı da verilirken, toplanan atıklar belediye ekipleri tarafından geri dönüşüm tesisine gönderilerek tekrar kullanıma kazandırılacak.

Çığ faciası: Mahalle 3 gün boyunca susuz kaldı

Sıradaki haber:

Çığ faciası: Mahalle 3 gün boyunca susuz kaldı