h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • GTB ve GİZ işbirliğiyle gıda şirketlerine çevreci dönüşüm danışmanlığı hizmeti sağlanacak

GTB ve GİZ işbirliğiyle gıda şirketlerine çevreci dönüşüm danışmanlığı hizmeti sağlanacak

Gaziantep Ticaret Borsası ve GİZ iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, gıda sanayisinde faaliyet gösteren firmalara yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti veriliyor. Mentörlük hizmetleriyle firmalar, yeşil dönüşüm sürecine uyum sağlayarak kurumsal kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor. Yeşil dönüşüm yol haritaları belirlenerek, firmaların ihtiyaç analizleri yapılıyor ve özel eğitimler veriliyor. Ayrıca Gaziantep'teki kuruyemiş, un, biber ve Antepfıstığı sektörlerine yönelik sektörel yeşil dönüşüm raporu hazırlanıyor.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında, gıda sanayinde faaliyet gösteren firmalara yeşil dönüşüm danışmanlık hizmeti sunulmaya başlandı.
Firmaların kurumsal kapasitelerini artırmak adına yeşil dönüşüm sürecine adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mentörlük hizmetleri, şubat ayı sonuna kadar devam edecek.
GTB ve GİZ iş birliğiyle yürütülen “Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi” adlı projede, Gaziantep’te faaliyet gösteren gıda sanayi işletmelerine yeşil dönüşüm danışmanlık hizmetleri veriliyor.
Kuruyemiş, un, biber ve Antepfıstığı sektörlerinde faaliyet gösteren 8 firma, danışmanlık hizmetinden faydalanmaya başladı. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, “AB Yeşil Mutabakatı, işletmelerimiz için büyük fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlardan yararlanmak ve firmalarımıza yeşil dönüşüm yol haritaları hakkında bilgi vermek amacıyla ücretsiz mentörlük hizmetleri vermeye başladık” dedi.
GTB tarafından sunulan yeşil dönüşüm danışmanlığı hizmeti şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Akıncı, “Avrupa Birliği, Yeşil Mutabakat ile karbon nötrlüğü hedefliyor. Biz de GİZ ile birlikte bu mutabakattan etkilenecek firmalarımızın hazır olmalarına katkı sağlamak ve eksiklerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla yeşil mutabakata uyum danışmanlığı hizmetini başlattık. Doğrulamaya hazır Kurumsal Karbon ayak izi hesaplama ve yeşil dönüşüm yol haritalarının belirlenmesi için 8 gıda firmamıza mentorlük hizmetleri sağlamaktayız” şeklinde konuştu.
Yeşil dönüşüm hizmetleri kapsamında her firma, AB Yeşil Mutabakatı hakkında bilgilendirilecek ve mevcut durumları analiz edilecek. Akıncı, “Danışmanlık hizmetleri çerçevesinde firmalarımızın Yeşil Dönüşüm İhtiyaç Analiz Raporları hazırlanacak ve kurumsal karbon ayak izi hesaplanacak. Ayrıca, firmaların ihtiyaç analizi doğrultusunda eğitimlerde bulunulacak” dedi.
Akıncı, firmalara sunulan danışmanlık hizmetinin yanı sıra, Gaziantep’teki kuruyemiş, un, biber ve Antepfıstığı sektörlerine yönelik “Sektörel Yeşil Dönüşüm Raporu” hazırlıklarına da başladıklarını belirtti. Söz konusu raporlar tamamlandıktan sonra sektörlerin yol haritasının kamuoyuyla paylaşılacağını da ekledi.

Artvin’de Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi Başlıyor

Sıradaki haber:

Artvin’de Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi Başlıyor