h Dolar 34,2910 % 0.07
h Euro 37,0305 % 0.07
h Sterlin 44,3910 % -0.29
h Altın (Gr) 2.991,76 %-1,18
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İlginç bir videosuyla gündeme gelen sürücü, trafik cezasına çarptı

İlginç bir videosuyla gündeme gelen sürücü, trafik cezasına çarptı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir şahıs, araç kullanırken başka bir yolcu koltuğuna geçip ayaklarıyla direksiyonu kontrol ettiği tehlikeli yolculuğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Söz konusu şahıs, paylaşımında "İki eliyle direksiyon tutanlara alışmışsın. Ben rahat kullanınca şaşırdın tabii" ifadelerini kullandı. Toplumun tepkisi üzerine polis ekipleri harekete geçti ve şahsa 'trafiği tehlikeye sokma' suçundan işlem yapıldı.

Sakarya’da Tehlikeli Yolculuğun Cezası: Ayaklarıyla Direksiyon Kontrolü Yapan Sürücü Yakalandı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde gerçekleşen şaşırtıcı bir olayda, sürücü koltuğundan kalkıp yolcu koltuğuna geçen ve ayaklarıyla direksiyonu kontrol eden bir şahıs, sosyal medya hesabında paylaştığı videoyla gündeme gelmişti. Ancak bu tehlikeli yolculuk cezasız kalmadı.

D-650 kara yolunda yaşanan olay, Güneşler Mahallesi Karasu yolunda yaşanmıştı. Sürücü koltuğundan inip yolcu koltuğuna geçen A.A. isimli şahıs, ayaklarını kullanarak direksiyonu kontrol etmeye başladı. Hem kendi canını hem de trafikteki diğer sürücülerin canını tehlikeye atan bu şahıs, o anları cep telefonuyla kayda alarak sosyal medyada paylaştı. Paylaşımında “Sen alışmışsın iki elle direksiyon tutanlara. Ben rahat kullanınca şaşırdın tabii” ifadelerini kullandı.

Ancak bu tehlikeli video, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dikkatini çekti ve hemen soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri tarafından tespit edilen A.A. isimli şahsa, “trafiği tehlikeye sokma” suçundan yasal işlem yapıldı.

Bu olay, sadece sosyal medyanın dikkatini çekmekle kalmadı, aynı zamanda trafik kurallarının önemi ve bu tarz tehlikeli davranışların cezasız kalmayacağı konusunda da bir uyarı niteliği taşıyor. İnsanların canını tehlikeye atacak şekilde trafikte davranış sergilemek kabul edilemez bir durumdur ve herkes bu konuda bilinçli olmalıdır.

Arkadaşını yakmak için yanan tenekeye tekme attı

Sıradaki haber:

Arkadaşını yakmak için yanan tenekeye tekme attı