h Dolar 34,1227 % 0.29
h Euro 38,1403 % 0.29
h Sterlin 45,4772 % 0.33
h Altın (Gr) 2.873,72 %1,58
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Hemoroid hastalığının erken teşhisinde uzmanından uyarı!

Hemoroid hastalığının erken teşhisinde uzmanından uyarı!

Saygı Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Zeki Aydın, hemoroid hastalığının erken teşhisinin önemine dikkat çekiyor. Hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi ve şişmesiyle oluşan bir rahatsızlık. Hastalık, kanama ve ağrı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Erken teşhis, hastalığın tedavi sürecini etkiler. Tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi, diyet değişiklikleri ve cerrahi müdahale yer alabilir. Makatta kanama şikayetiyle başvuran hastalarda, kanserleri dışlamak için kolonoskopi gibi incelemeler önemlidir. Hemoroid ve benzeri hastalıkların tedavisi, uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Saygı Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zeki Aydın, erken teşhisin hemoroid hastalığında önemine dikkat çekiyor. Hemoroid belirtileri arasında kanama ve ağrı yer alırken, Aydın, bu belirtilerle karşılaşan kişilerin hızlıca doktora başvurması gerektiğini vurguluyor.

Op. Dr. Aydın, hemoroid hastalığının makat bölgesindeki damarların genişlemesi ve şişmesi sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Hemoroidin bazı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceğini ifade eden Aydın, bu nedenlerin yaşam tarzı, genetik faktörler ve çevresel etkiler olduğunu söylüyor.

Hemoroidin hastanın yaşına, çevresel faktörlere ve belirtilerin şiddetine bağlı olarak farklı tedavi seçeneklerini gerektirebileceğini belirten Aydın, erken teşhisin önemini vurguluyor. Hastaların doktora başvurarak ilaç tedavisi, diyet değişiklikleri, yaşam tarzı düzenlemeleri ve gerekli durumlarda cerrahi müdahale gibi tedavi seçeneklerini değerlendirmesi gerektiğini söylüyor.

Ayrıca, makatta kanama şikayetiyle başvuran hastalarda, kolonoskopi gibi incelemelerin hastalıkların erken teşhisinde önemli bir rol oynadığını belirten Aydın, bu sayede daha etkili tedavi seçeneklerinin uygulanabileceğini ifade ediyor.

Hemoroid ve benzeri hastalıkların tedavi ve yönetiminin uzman bir sağlık profesyoneli tarafından yapılması gerektiğini belirten Aydın, bu tür sorunlarla karşılaşan kişilerin doktora başvurarak uygun tedavi planını oluşturması gerektiğini söylüyor.

Diş implantlarında başarının anahtarı: Çene kemiği

Sıradaki haber:

Diş implantlarında başarının anahtarı: Çene kemiği