h Dolar 34,2963 % 0.1
h Euro 36,9715 % 0.1
h Sterlin 44,3447 % -0.33
h Altın (Gr) 2.994,93 %-1,08
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Zeytinburnu’nda düğün konvoyu yolu trafiğe kapatarak para saçan kişilere sert ceza geliyor

Zeytinburnu’nda düğün konvoyu yolu trafiğe kapatarak para saçan kişilere sert ceza geliyor

Zeytinburnu'nda düğün konvoyu yapan bir grup, trafiği kapatarak cadde üzerinde otomobillerle oynamış ve minibüsün üzerine çıkarak havaya para saçmıştır. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca polis ekipleri harekete geçmiş ve 5 grup üyesine toplamda 19 bin 446 lira para cezası kesilmiştir. Ayrıca bazı sürücüler hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Zeytinburnu’nda bir grup tarafından yapılan düğün konvoyu, caddede trafiği tamamen durdurdu. Grup üyelerinden biri, minibüsün üzerine çıkarak para saçtı. Bu olaya karşı harekete geçen polis ekipleri, görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından soruşturma başlattı. Trafikte tehlike yaratan 5 araç sürücüsü, 19.446 TL’lik toplam para cezasına çarptırıldı.

Olay, 14 Ocak tarihinde Zeytinburnu Abay Caddesi’nde yaşandı. Düğün konvoyu olarak yola çıkan grup, trafiği tamamen engelledi. Orta yerde dans eden bir grup üyesi, minibüsün üzerine çıkarak gösteri yapmaya devam etti. Bir süre sonra ise cebinden çıkardığı 5 lira paraları havaya saçtı. Tehlikeye yol açan konvoy, olay yerinden hızla uzaklaştı. Bu anlar, cep telefonu kameralarının kaydettiği görüntüler aracılığıyla yayınlandı. Polis ekipleri, sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler üzerinde çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, trafiği kapatan ve araçlarından inerek yolu bloke eden grubun, araç sürücüleri; Hasan H.S., T.M., M.A.B., M.Ç. ve Y.S. olduğu belirlendi.

Magandaların cezaları kesildi
Trafikte tehlikeli bir şekilde hareket eden Hasan H.S.’ya, Trafik Kanunu’nda yer alan “cam filmi” suçundan 1.506 TL, “duraklamanın yasak olduğu yerde duraklama” suçundan 690 TL, “trafiği yavaşlatma” suçundan 690 TL, “saygısızca araç kullanma” suçundan 690 TL, “grup halinde araç kullanırken diğer araçların güvenli geçişini engelleme” suçundan 690 TL, “ses sistemi” suçundan 690 TL ve “yayaların trafiği engelleyici hareketlerde bulunma” suçundan toplamda para cezası kesildi.

Diğer sürücüler T.M., M.A.B., M.Ç. ve Y.S. ise ayrı ayrı olarak “duraklamanın yasak olduğu yerde duraklama” suçundan 690’er TL, “trafiği yavaşlatma” suçundan 690’ar TL, “saygısızca araç kullanma” suçundan 690’ar TL, “grup halinde araç kullanırken diğer araçların güvenli geçişini engelleme” suçundan 690’ar TL, “yayaların trafiği engelleyici hareketlerde bulunma” suçundan 690’ar TL para cezasıyla cezalandırıldı. Toplamda 5 kişiye 19.446 TL para cezası uygulandı. Ayrıca, yakalanan sürücülerden H.H.S., M.Ç. ve Y.S. hakkında adli işlem başlatıldı.

Esnafa yönelik uygulama ekipleri aktif hale geldi

Sıradaki haber:

Esnafa yönelik uygulama ekipleri aktif hale geldi