h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Çınar’da büyük türist kafilesi, çığ felaketi sonrası tatil köyünde sıkıştı kaldı!

Çınar’da büyük türist kafilesi, çığ felaketi sonrası tatil köyünde sıkıştı kaldı!

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bir turistik tatil köyünde çığ düştü ve yaklaşık bin turist mahsur kaldı. Kar yağışının etkili olduğu bölgede, bir otoyolda mahsur kalanlar kar küreme araçlarıyla kurtarıldı. Ancak Hemu tatil köyüne giden yolun kapanması nedeniyle yerel halk ve binlerce turist mahsur kaldı. Kurtarma çalışmaları devam ederken, yolun büyük bir bölümü temizlendi. Toplamda 350 kilometrelik yol çığ nedeniyle etkilendi.

Binlerce Turist Çığ Altında Mahsur Kaldı – Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Turistik Tatil Köyünde Facia

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşanan çığ felaketinde yaklaşık bin turist mahsur kaldı. Turistik tatil köyüne ulaşan yolun çığ nedeniyle kapanması sonucu yerel halk ve binlerce turist bölgede hapsolmuş durumda. Kurtarma ekipleri ve yardım çalışanları bölgede büyük bir çaba harcıyor.

Son 10 gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, bölgede çığ tehlikesini artırmıştı. Geçtiğimiz hafta ise farklı noktalarda çığ düşmeleri yaşandı. Bir otoyolda mahsur kalan 54 araç ve 200’den fazla kişi, kar küreme araçlarının müdahalesi sonucu kurtarıldı. Ancak Hemu tatil köyüne giden yolun kapanması üzerine yerel halk ve binlerce turist bölgede mahsur kaldı.

Kurtarma ve yardım çalışmalarında toplam 31 araç ve 53 personel görev alıyor. Ekipler, yolun büyük bir bölümünü temizlemiş durumda olduğunu bildirdi. Ancak kar temizleme çalışmalarının hala devam ettiği ve toplam 350 kilometrelik yolun çığ etkisi altında olduğu ifade edildi.

Çin resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, kurtarma çalışmalarının sürdüğü ve turistlerin sağlık ve güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğu vurgulandı. Olayın ardından çığ tehlikesine karşı önlemler artırılarak, bölgenin gelecekte benzer felaketlere karşı daha hazırlıklı olması hedefleniyor.

Zeytinburnu’nda düğün konvoyu yolu trafiğe kapatarak para saçan kişilere sert ceza geliyor

Sıradaki haber:

Zeytinburnu’nda düğün konvoyu yolu trafiğe kapatarak para saçan kişilere sert ceza geliyor