h Dolar 34,2908 % 0.09
h Euro 37,0037 % 0.09
h Sterlin 44,4915 % -0.04
h Altın (Gr) 3.131,38 %0,12
h BIST100 8.736,74 %-1,15
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Artvin Camili bölgesinde karla mücadele çalışmaları havadan görüntülendi

Artvin Camili bölgesinde karla mücadele çalışmaları havadan görüntülendi

Artvin'in Borçka ilçesindeki Camili (Macahael) bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. UNESCO'nun koruması altındaki Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan bu bölgede karla mücadele çalışmaları sürüyor. Her yıl kış şartlarının ağır geçtiği bölgede, ekipler tarafından karla mücadele çalışmaları havadan görüntülendi. Bu çalışmalarla birlikte yol açma çalışmalarının hızlandığı bölgede, yaklaşık 4 metre kar yüksekliği yer yer 2 metreye kadar ulaşmaktadır.

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı 6 köye ev sahipliği yapan Camili (Macahel) bölgesinde, yoğun kar yağışıyla birlikte kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. Karla mücadele faaliyetleri, havadan görüntülendi.
Gürcistan sınırında yer alan ve UNESCO’nun koruması altında olan Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı olan 1900 metre rakımlı Camili bölgesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmaları devam ediyor.
Macahel, endemik bitkileri ve tarihi camileriyle ünlüdür ve her yıl kış aylarında zorlu şartlarla karşı karşıya kalır. Bu yıl da bölgede yer yer kar yüksekliği 4 metreyi bulan bölgelerde yol açma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı bölgede, ekiplerin karla mücadelesi havadan görüntülendi.

Malatya’da Kar Yağışı Devam Ediyor: İşte Son Durum

Sıradaki haber:

Malatya’da Kar Yağışı Devam Ediyor: İşte Son Durum