h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • İYİ Parti’ye 130 kişi istifa dilekçesi verdi

İYİ Parti’ye 130 kişi istifa dilekçesi verdi

İYİ Parti'nin Adana Çukurova İlçe Başkanlığı'nda, kurucu meclis üyeleri de dahil olmak üzere 130 kişi istifa etti. İstifa dilekçeleri partiye teslim edildi. İstifa eden grup adına konuşan Göktürk Güngör, Türkiye genelinde İYİ Parti'den istifaların artması sonucunda bu kararı aldıklarını belirtti. İstifaların 300 kişiye ulaşmasının beklendiğini söyledi. İYİ Parti Çukurova kurucu üyesi Nuray Güray ise inancının kalmadığını ve yaptıkları çalışmalara karşılık bulamadıklarını belirterek istifa ettiğini ifade etti.

Adana İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’nda 130 kişi istifa etti

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’nda, bugün kurucu meclis üyelerinin de bulunduğu 130 kişi istifa etti. İstifa dilekçeleri partiye teslim edilen grup, bir açıklama yaparak bu kararı aldıklarını belirtti.

Göktürk Güngör, grup adına yaptığı açıklamada, “31 Mart seçimleri öncesinde Türkiye genelinde İYİ Parti’den art arda istifaların olması üzerine biz de burada istifa ediyoruz. Bugün bu sayının 300’e kadar çıkacağını düşünüyoruz. İYİ Parti kurucuları ve üyeleri artık inançlarını kaybetmiştir” dedi.

İYİ Parti Çukurova kurucu üyesi Nuray Güray ise şunları söyledi: “Ben İYİ Parti’nin Çukurova ilçe kurucu üyesiyim. Bu süreçte maddi ve manevi olarak çok destek verdim. Eşim, dostum ve akrabalarım bana güvenip inandı. Ben de Meral Akşener’e bir kadın olarak inandım ve onun yanında olmak istedim. Ancak yaptığımız bu çalışmaların hiçbir karşılığı olmadığını gördüm. Bu nedenle, bu çatı altında yürümek istemediğimi söyleyemem. İnsanlara karşı sorumluluğumu yerine getiremedim. Artık yüzüm kalmadı. Bu sebeple istifa ediyorum.”

Böylece bir kez daha İYİ Parti içinde yaşanan istifalar gündeme gelirken, parti yetkilileri bu durumun üzerine ne gibi adımlar atacakları merak konusu oldu.

MHP’nin Buldan Belediye Başkan Adayı Sarıbaloğlu: “Bize inananları utanmış hissettirmeyeceğiz”

Sıradaki haber:

MHP’nin Buldan Belediye Başkan Adayı Sarıbaloğlu: “Bize inananları utanmış hissettirmeyeceğiz”