h Dolar 34,2603 % 0
h Euro 37,0122 % 0
h Sterlin 44,4474 % -0.1
h Altın (Gr) 3.028,05 %0,02
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sokak hayvanları Karesi’de kış aylarında yalnız bırakılmıyor

Sokak hayvanları Karesi’de kış aylarında yalnız bırakılmıyor

Karesi Belediyesi, sokak hayvanlarını soğuk kış aylarında aç bırakmamak için kuru mama dağıtımını yoğunlaştırıyor. Belediye, hayvanların taze mama ve temiz su ile buluşmasını sağlarken, vatandaşları da evlerinin önlerine bir kap su ve yiyecek bırakmaya davet ediyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, mama dağıtımının daha sık yapılacağını belirtirken, eksik noktalarda ise vatandaşların çağrı merkezine bilgi vermesini istiyor.

Karesi Belediyesi, sokak hayvanlarının soğuk kış aylarında aç kalmamaları için kuru mama dağıtımını artırdı. Ayrıca, yaralı ve bakıma muhtaç hayvanları Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi’ne teslim ediyor. Karesi Belediyesi, “Kapımızın önünde bir kap yemek bulunduralım” sloganıyla yola çıkarak sokak hayvanlarının aç kalmalarını engellemeyi hedefliyor.

Kış aylarında hava şartlarının daha zorlu olduğu bir dönemde, sokak hayvanları için belirlenen beslenme noktalarına kuru mama bırakılıyor. Karesi Belediyesi yetkilileri, ilçedeki herkesi soğuk kış günlerinde evlerinin önüne bir kap su ve bir miktar yiyecek bırakmaya davet ediyor.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, normal zamanda yapılan mama dağıtımının bu süreçte daha sık gerçekleştirileceğini belirtti. Orkan, “Sokaklardaki dostlarımızı unutmadık. Mama kaplarını sıklaştırıyoruz, eksik olan noktalara takviye yapıyoruz ve bu süreci elimizden geldiğince denetleyeceğiz. Eksik kalan noktalarda ise vatandaşlarımızı 444 99 10 numaralı çağrı merkezimizden bilgilendirmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklar için parklarda toprak alanlar oluşturuluyor, açıklama Başkan Çolakbayrakdar’dan geldi!

Sıradaki haber:

Çocuklar için parklarda toprak alanlar oluşturuluyor, açıklama Başkan Çolakbayrakdar’dan geldi!