h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • EGİAD Üyeleri, Yurt Dışında Fon ve Teknoloji Yatırımları Konusunda Bir Araya Geldi

EGİAD Üyeleri, Yurt Dışında Fon ve Teknoloji Yatırımları Konusunda Bir Araya Geldi

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), yurt dışı fon ve teknoloji yatırımları toplantısında bir araya geldi. EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz'ün başkanlık ettiği toplantıya iş dünyasından yoğun ilgi gösterildi. EGİAD Melekleri hakkında bilgi verilen etkinlikte, Tuğçe Ergül ve Civan Sözkesen gibi şirket temsilcileri de yer aldı. Programda, fon yatırımları ve kazanç profilleri üzerine konuşuldu. Yatırım fırsatlarının hızla değiştiği vurgulandı ve yurt dışı fonlarına ulaşmanın önemine dikkat çekildi.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen “yurt dışı fon ve teknoloji yatırımları” bilgilendirme toplantısına ilgi büyük oldu. Toplantıda EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz’ün başkanlık yaptığı etkinlikte, EGİAD Melekleri hakkında bilgi verildi.

EGİAD Melekleri, 55 yatırımcı üyesiyle faaliyet gösteren bir kuruluştur. Bugüne kadar 36 melek yatırımcı-girişimci buluşması düzenlenmiş ve 4 milyon doların üzerinde 34 yatırım gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, bir şirketin kurucu ve yöneticisi Tuğçe Ergül ile bir şirketin yönetim kurulu başkan vekili Civan Sözkesen de katıldı.

Tuğçe Ergül’ün konuşmacı olarak yer aldığı programda, fon yatırımları (yurt dışı ve yurt içi) ve kazanç profilleri, fon çeşitleri, yüksek kazançlı iyi fonlara ulaşım ve analizde dikkat edilmesi gereken konular ele alındı. Ayrıca, Türkiye’den yurt dışı fonlarına yatırım yapmanın vergi avantajlı yolları, yüksek kazançlı teknoloji yatırımlarına nasıl ulaşılacağı ve değerlendirileceği gibi konular detaylarıyla ele alındı.

Toplantıda, fonların temel amacının, teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlere ortaklık payı veya depo sertifikası yoluyla yatırım yaparak global fırsatları yakalamak olduğu belirtildi. Ayrıca, yatırım fırsatlarının çok hızlı değiştiği ve bu değişimlerin tüm sektörleri derinden etkilediği vurgulandı.

San Francisco’da yatırım yöneticiliği yapan Tuğçe Ergül ise, yurt dışı fonlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Girişim sermayesi fonlarının ABD’de yıllık en az %25, en yüksekse %80 getirebildiğine dikkat çeken Ergül, iyi kazandıran fonlara yatırım yapmanın zorluklarını açıkladı. Ergül, iyi fonlara ulaşmanın networking ile mümkün olduğunu belirterek, “Yurt dışı fonları çok talep görüyor ve yatırımcıların seçici olması gerekiyor. Bu yüzden networking çok önemli” dedi.

GTB ve GİZ işbirliğiyle gıda şirketlerine çevreci dönüşüm danışmanlığı hizmeti sağlanacak

Sıradaki haber:

GTB ve GİZ işbirliğiyle gıda şirketlerine çevreci dönüşüm danışmanlığı hizmeti sağlanacak