h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a

Pelerin giyen buzağı herkesi şoke etti

Kastamonu'nun Küre ilçesinde doğan bir buzağı, vücudunda pelerini andıran bir dokuyla dikkat çekiyor. Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu'nun şaşırdığı buzağının durumu uzmanlar tarafından inceleniyor. Coduroğlu, meslek hayatında böyle bir olayla ilk defa karşılaştığını belirtiyor. Buzağının tedavi edilmesi gerektiği ve yaşama şansının düşük olduğu ifade ediliyor.

Kastamonu’nun Küre ilçesinde doğduğunda vücudunda pelerini anımsatan bir doku olan bir buzağı, bölgedeki insanları hayrete düşürdü. İnebolu ilçesinde yaşayan Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu, bir inek doğumuna yardım etmek için Çiçekyazı köyüne gittiğinde buzağıyı fark etti. Coduroğlu, buzağının vücudunda pelerini andıran bir doku olduğunu görünce şaşırdı. Meslek hayatında böyle bir olayla karşılaşmadığını belirten Coduroğlu, durumu patoloji ve cerrahi uzmanlarıyla paylaştı. Yaptıkları araştırmada bu tür bir vakayla daha önce karşılaşmadıklarını söyleyen Coduroğlu, buzağıyı incelemeye devam ettiklerini belirtti.

“Buzağı ilginç bir anomaliliği olan bir örnektir”
Muhammed Coduroğlu, bu tür bir durumla ilk kez karşılaştığını belirtirken şunları söyledi: “Üç doğum vakasına müdahale ettim ve ikinci doğumda böyle bir anomalilikle karşılaştık. Meslek hayatımda daha önce böyle bir şey görmedim. Buzağının boyun derisinin bağ dokusundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Aynı sürüdeki yakın akrabalık ilişkisine sahip bir boğadan elde edildiği düşünülen bir buzağımız var.” Coduroğlu, buzağının tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, “Patoloji ve cerrahi uzmanlarıyla konu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Spina bifida olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda üst damak bölgesi tam olarak şekillenmemiş ve üst damak yarığı vardır. Üst damak yarığına sahip olan hayvanlar beslenirken süt veya gıda maddelerinin akciğerlere kaçarak aspirasyon pnömonisi gelişebilmektedir. Tedavi edilmezse hayatta kalma şansı maalesef çok düşüktür” şeklinde konuştu.

Metro inşaatı nedeniyle Kadıköy Bağdat Caddesi girişi kapandı, trafiğe uzun araç kuyrukları yansıdı!

Sıradaki haber:

Metro inşaatı nedeniyle Kadıköy Bağdat Caddesi girişi kapandı, trafiğe uzun araç kuyrukları yansıdı!