h Dolar 34,2908 % 0.09
h Euro 37,0037 % 0.09
h Sterlin 44,4915 % -0.04
h Altın (Gr) 3.131,38 %0,12
h BIST100 8.736,74 %-1,15
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Murgem, yarıyıl tatilinde de öğrencilerin yanında kalıyor

Murgem, yarıyıl tatilinde de öğrencilerin yanında kalıyor

Muratpaşa Belediyesi'nin eğitim merkezi olan MURGEM, yarıyıl tatilinde de faaliyetlerine devam ediyor. Tatilin ilk haftasında, sınava hazırlanan öğrenciler için öğretmenler eşliğinde soru çözümü etkinlikleri düzenlenecek. MURGEM, açıldığı günden bu yana binlerce öğrenciyi üniversite sınavlarına hazırlamış ve başarılı sonuçlar elde etmiştir. Belediyenin destek eğitim merkezleri ise daha küçük yaşlardaki öğrencileri ücretsiz olarak desteklemektedir. Son iki yılda bu merkezlere devam eden öğrencilerin tamamı nitelikli liselere yerleşmeyi başarmıştır. Google açıklaması olarak: "Muratpaşa Belediyesi'nin MURGEM eğitim merkezi, yarıyıl tatilinde de öğrencilerine destek olacak ve sınava hazırlık etkinlikleri düzenleyecek."

Muratpaşa Belediyesi, Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) ve Destek Eğitim Merkezleri ile öğrencilerin yarıyıl tatilinde de yanında olacak. Muratpaşa’nın eğitim kurumlarında tatilin ilk haftasında öğrenciler, öğretmenler eşliğinde sınav hazırlıklarına devam edecek.

Muratpaşa Belediyesi, kreşlerden üniversiteye hazırlık merkezine kadar geniş bir yelpazede eğitim hizmeti sunan önemli bir kurum olarak ön plana çıkıyor. Yarıyıl tatilinde de çalışmalarını sürdürecek olan belediye, Destek Eğitim Merkezleri’nde 8. sınıf öğrencileri ve üniversite sınavına hazırlanan MURGEM öğrencileri için sınav soruları çözümü etkinlikleri ve deneme sınavları düzenleyecek.

Muratpaşa Belediyesi’nin en büyük adımlarından biri olan MURGEM, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına 2015 yılında hizmete girdi. MURGEM, açıldığı günden bu yana 5 bin 520 öğrenciyi üniversite sınavına hazırlayarak yüzde 83.5 gibi bir başarı oranı yakaladı. Merkezde 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde 453 öğrenciden 378’i tercih ettiği üniversiteye yerleşmeyi başardı.

Muratpaşa Belediyesi’nin destek eğitim merkezleri ise Memurevleri, Yeşildere ve Ermenek mahallelerinde bulunuyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin ücretsiz olarak faydalandığı bu merkezlere bu eğitim yılında 676 öğrenci devam etmekte. Son iki yılda destek eğitim merkezleri aracılığıyla liselere geçiş sınavına hazırlanan tüm öğrenciler, ‘nitelikli lise’ olarak belirlenen okullara yerleşme başarısı gösterdi.

Akdeniz Belediyesi’nin kursları, iş arayanlara büyük kolaylık sağlıyor.

Sıradaki haber:

Akdeniz Belediyesi’nin kursları, iş arayanlara büyük kolaylık sağlıyor.