h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kış Mevsiminde Şeker Pancarı Taşımacılığı Çalışmaları

Kış Mevsiminde Şeker Pancarı Taşımacılığı Çalışmaları

Konya’nın Karapınar ilçesindeki tarlalardan sökülen şeker pancarları, kış aylarına rağmen fabrikalara taşınıyor. İlçede her yıl 2 milyon 100 bin ton şeker pancarı hasat ediliyor. Kış mevsiminde yağışların az olması nedeniyle pancarların nakliyesi devam ediyor. Pancarın çok önemli bir bitki olduğunu belirten Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, pancarın Türkiye genelinde büyük bir stratejik ürün olduğunu vurguladı. Şeker pancarı nakliyesini yapan kamyon şoförleri ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Konya’nın Karapınar ilçesindeki tarlalardan toplanan şeker pancarları, kışın olmasına rağmen ülkenin çeşitli fabrikalarına nakledilmeye devam ediyor. Karapınar’da 300 bin dekar alanda ekilen şeker pancarından yaklaşık olarak 2 milyon 100 bin ton ürün elde edildi. Depolama alanlarında yığılan pancarlar, Ereğli, Ilgın ve Eskişehir’deki şeker fabrikalarına taşınıyor. Yağışların henüz başlamamış olması nedeniyle, pancar nakliyesi devam ediyor ve bu durum nakliyeci esnafını da memnun ediyor.

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, pancarın stratejik bir bitki olduğunu belirtiyor. Karapınar, Türkiye genelinde en fazla şeker pancarı ekilen ilçe olarak dikkat çekiyor. Tamamıyla tarım ve endüstriyel bir bitki olan pancar, ciddi bir istihdam kaynağı sağlıyor. Karapınar’da ekilen şeker pancarının miktarı, birçok fabrikanın bir arada üretemeyeceği kadar yüksek. Özel fabrikalarla birlikte toplamda yaklaşık olarak 2 milyon 100 bin ton pancar ekilişinin gerçekleştiği belirtiliyor.

Pancar taşımacılığını yapan kamyon şoförleri de durumdan oldukça memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Kabe ve Beyaz Saray’da kullanılan ünlü Elazığ vişne mermeri resmi olarak koruma altına alındı

Sıradaki haber:

Kabe ve Beyaz Saray’da kullanılan ünlü Elazığ vişne mermeri resmi olarak koruma altına alındı