h Dolar 34,2434 % -0.11
h Euro 37,0983 % -0.11
h Sterlin 44,5456 % 0.52
h Altın (Gr) 3.013,94 %0,72
h BIST100 8.894,87 %2,07
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İstanbul’da ‘Yüzyılın Dönüşümü’ için bilgilendirme tırları yollarda

İstanbul’da ‘Yüzyılın Dönüşümü’ için bilgilendirme tırları yollarda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un dönüşümü için başlattığı ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ kampanyası kapsamında bilgilendirme tırlarıyla vatandaşları bilgilendiriyor. İstanbul’un ilçelerini gezecek olan tırlar, ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veriyor. Bağcılar ve Üsküdar ilçelerinde vatandaşlarla buluşan tırlara büyük ilgi gösterildi. ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile İstanbullulara toplam 1,5 milyon lira destek sağlanacak.

İstanbul’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan bir kampanya kapsamında bilgilendirme tırları görevlendirildi. “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” ve “Yarısı Bizden” adlı kampanyaların tanıtımını yapmak amacıyla ilçeleri dolaşacak olan tırlar, vatandaşları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgilendirecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un dönüşüm sürecini hızlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. “Yüzyılın Dönüşümü” adıyla başlatılan kampanya çerçevesinde bilgilendirme tırları yola çıkarak vatandaşlara “Yarısı Bizden” kampanyası ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında detaylı bilgi sunacak.

İlk durak Üsküdar

İstanbul’un 39 ilçesini gezecek olan bilgilendirme tırlarında, vatandaşlar “Yarısı Bizden” ve “kentsel dönüşüm” konularında Bakanlık uzmanlarıyla birebir görüşerek merak ettikleri soruları sorabilecekler. 15 Ocak’ta yola çıkan 2 tırın ilk durakları Bağcılar ve Üsküdar ilçeleri oldu. Tırlar, 20 Ocak’a kadar Bağcılar ve Üsküdar’da bilgilendirme çalışmalarına devam edecek ve 21-27 Ocak tarihleri arasında ise Bahçelievler ve Pendik ilçelerinde hizmet verecek.

Bağcılar Meydanı ve Üsküdar Meydanı Mihrimah Sultan Cami önünde görev yapmaya başlayan tırlara İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçiler, “Yarısı Bizden” kampanyası ve kentsel dönüşüm konularında detaylı bilgiler edinebilmek için Bakanlık yetkilileriyle görüşme fırsatı buldu.

İstanbullulara “Yarısı Bizden” kampanyasıyla 1,5 milyon lira destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İstanbul’un dönüşümü için başlattığı “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında vatandaşlara 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği sağlanacak. Toplamda 1,5 milyon liralık destek paketiyle İstanbulluların dönüşüm sürecine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, 2024 yılında 5 milyondan fazla turistin beklenildiğini açıkladı

Sıradaki haber:

Nevşehir Valisi Ali Fidan, 2024 yılında 5 milyondan fazla turistin beklenildiğini açıkladı