h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • YDÜ Tıp Fakültesi Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu (WFME) tarafından akredite edildi

YDÜ Tıp Fakültesi Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu (WFME) tarafından akredite edildi

Kıbrıs'taki Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, İngiltere merkezli Tıp Eğitimi Dünya Federasyonu (WFME) tarafından akredite edildi. Bu akreditasyon, fakültenin dünya genelindeki tıp eğitimi standartlarını karşıladığını gösteriyor. Ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları, ABD ve Kanada'da tıp eğitimi ve uzmanlık programlarına başvurma hakkına sahiptir. Yakın Doğu Üniversitesi'nin uluslararası üniversite kimliği güçlenmeye devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, dünya çapında saygın bir organizasyon olan Tıp Eğitimi Dünya Federasyonu (World Federation of Medical Education, WFME) tarafından akredite edildi. Fakülteden yapılan açıklamada, akreditasyon sürecinin Secretariat of the Council for Undergraduate Medical Education (SCUME) tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp eğitimi alanında dünya çapında belirli ilke ve standartları belirleyen WFME tarafından akredite edildi. Bu akreditasyon, Dünya Sağlık Örgütü’nün AVICENNA grubunda ve Dünya Tıp Okulları Rehberi’nde yer aldığı için fakülte mezunlarının ABD ve Kanada gibi ülkelerde tıp eğitimi ve uzmanlık programlarına başvurabilmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca, Tıp Fakültesi’nde eğitim gören hekimler, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile birlikte Avrupa’nın önde gelen sağlık kurumlarında uzmanlık eğitimi alma fırsatı elde ediyor.

Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Tıp Fakültesi’ni dünya genelinde tıp eğitiminin temel standartlarını belirleyen WFME tarafından akredite edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Günsel, fakültenin sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin değil, dünyanın birçok ülkesinin nitelikli hekim ihtiyacını karşılayan önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, bu başarıdaki rol oynayan akademik ve idari personelin özverisine teşekkür etti.

Bir süre önce üniversitenin Eczacılık Fakültesi’nin de uluslararası bağımsız akreditasyon sürecinden geçerek “Akredite eczacılık fakültesi” unvanını aldığını hatırlatan Günsel, fakültelerinin uluslararası kurumlar tarafından akredite edilmesinin uluslararası üniversite kimliklerini daha da güçlendirdiğini belirtti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise Tıp Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin çok kültürlü bir ortamda yetiştiğini ifade ederek, fakültenin deneyimli akademik kadrosu ve son teknolojiye sahip laboratuvar altyapısıyla bölgenin en önemli tıp eğitimi merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Şanlıdağ, WFME’nin fakülteyi akredite etmesinin bu yetkinliğin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan da fakültenin çözüm odaklı, bilgili, dürüst ve tıp etik değerlerine bağlı hekimler yetiştirmeyi amaçladığını belirtti. Mocan, öğrencilere verilen eğitimin evrensel sağlık standartlarına uygunluğunun, tıp alanında önemli kurumlar tarafından tescillendiğine dikkat çekti.

WFME Hakkında

Tıp Eğitimi Dünya Federasyonu (World Federation of Medical Education-WFME), 1972 yılında Dünya Tıp Birliği’nin (World Medical Association, WMA), Dünya Sağlık Örgütü, bölgesel tıp fakülteleri ve Uluslararası Tıp Öğrencileri Dernekleri Federasyonu (IFMSA) ile birleşerek kuruldu. WFME, tıp eğitiminin temel ilke ve standartlarını dünya çapında belirleyen bir kuruluştur. Ayrıca, Dünya Tıp Okulları Rehberi’nin eş editörlüğünü de üstlenmektedir.

BUÜ mezunu öğretmen adaylarına köy okulu deneyimi sunuluyor

Sıradaki haber:

BUÜ mezunu öğretmen adaylarına köy okulu deneyimi sunuluyor