h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Ünlü şair Nazım Hikmet, ölüm yıl dönümünde anılıyor.

Ünlü şair Nazım Hikmet, ölüm yıl dönümünde anılıyor.

İzmit Belediyesi, usta şair Nazım Hikmet Ran'ın 122. doğum gününde düzenlenen etkinlikle onu anarken, aynı zamanda Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Ulusal Şiir Yarışması'nın ödül törenini gerçekleştirdi. Nazım Hikmet'in hayatı ve eserleri hakkında konuşmalar yapılan etkinlikte, onun insanlık, özgürlük ve barış ideallerini ifade eden şiirleri vurgulandı. Ulusal Şiir Yarışması'nın ödül töreni de programın bir parçasıydı.

İzmit Belediyesi, Nazım Hikmet Ran’ın 122. doğum günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “İzmit Unutmaz” programında usta şairin şiirleriyle anıldı. Ayrıca Cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlenen Ulusal Şiir Yarışması’nın ödül töreni de programda yer aldı.

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) ve Aydili Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Nazım Hikmet Ran’ın 122. doğum günü anması ve Cumhuriyetin 100. yılı Ulusal Şiir Yarışması ödül töreni düzenlendi.

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, etkinlikte yaptığı konuşmada şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Nazım Hikmet’in 61 yıllık ömrü boyunca birçok şeyi başardığını ve zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Özmural, KYÖD ve Aydili Sanat Derneği iş birliğiyle Nazım Hikmet Ran’ın 122. doğum gününü anmak ve Cumhuriyetin 100. Yıl Şiir Yarışması’nın ödül törenine katıldıklarını belirtti. Nazım Hikmet’in sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da saygı duyduğu eserleriyle her zaman hatırlanacağını ifade eden Özmural, şairin insanlık, özgürlük ve barış ideallerini yansıtan şiirlerinin bugünün dünyasında daha da önemli olduğunu vurguladı. Özmural, Nazım Hikmet’in eserlerinin sadece kelimelerden ibaret olmadığını, insan ruhunun derinliklerinden yükselen ve yaşamı anlamlandıran temel ilkeler olduğunu hatırlattı.

Programın bir diğer önemli bölümü ise Ulusal Şiir Yarışması’nın ödül töreniydi.

Bolu Otogarı’nda Kış Lastiği Zorunluluğu Başlıyor

Sıradaki haber:

Bolu Otogarı’nda Kış Lastiği Zorunluluğu Başlıyor