h Dolar 34,2978 % 0.02
h Euro 37,0417 % 0.02
h Sterlin 44,4640 % -0.11
h Altın (Gr) 3.017,37 %-0,38
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Mobil bankacılık şifresi girildi, sonuç: 130 bin TL dolandırıldı

Mobil bankacılık şifresi girildi, sonuç: 130 bin TL dolandırıldı

Kastamonu’da telefonla arayan dolandırıcılara mobil bankacılık şifrelerini veren bir kadın, hesabından 130 bin TL dolandırıldı. Dolandırıcılar, saldırıdan sonra kadının hesabına maaş ve mazot parasını geri iade etti. Kadın, saldırının ardından polise şikayette bulundu. Özgül Salcıoğlu, vatandaşlara şifrelerini paylaşmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kastamonu’da yaşanan bir dolandırıcılık olayında, bir kadın mobil bankacılık şifresini dolandırıcılara vererek hesabından 130 bin TL dolandırıldı. Dolandırıcılar, kadının hesabındaki maaş ve mazot paralarını çekti ve daha sonra bir kısmını geri iade etti. Dolandırıldığını fark eden kadın, durumu bankaya bildirdi ve polise suç duyurusunda bulundu.

Olay, Kastamonu’da yaşayan Özgül Salcıoğlu’nu telefonla arayan dolandırıcıların kendilerini banka personeli olarak tanıtıp hesaba sigorta primi yatırılacağını söylemesiyle başladı. Salcıoğlu, güvenlik için mobil bankacılık şifresini telefonla paylaştı. Daha sonra hesabını kontrol eden Salcıoğlu, tüm paralarının başka bir hesaba aktarıldığını fark etti. Dolandırıcıların, kadının hesabındaki maaş ve mazot parasını çektiklerini söylemesi üzerine Salcıoğlu, parayı geri almalarını sağlayabildi. Ancak dolandırıcılar daha sonra hesaptan nakit avans ve kredi çekerek Salcıoğlu’nu 130 bin TL dolandırdı.

Dolandırıldığını anlayan Salcıoğlu, durumu bankaya bildirdi ve polise suç duyurusunda bulundu. Salcıoğlu, olayı anlatırken, telefonla kendisini arayan dolandırıcılara güvenip mobil bankacılık şifresini paylaştığını ve hesabının tamamen boşaldığını söyledi.

Dolandırıcılar, Salcıoğlu’nun hesabında bulunan paraların bir kısmını geri iade etmiş olsa da kadının maddi kaybı büyük oldu. Salcıoğlu, bu durum karşısında vatandaşları uyararak, hiçkimseyle banka uygulaması ya da şifrelerini paylaşmamalarını ve dolandırıcılara düşmemelerini önerdi.

Son olarak, Salcıoğlu’nun başına gelen bu tür dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte vatandaşların daha dikkatli olması ve güvenliği sağlamak adına önlemler alması önem taşıyor.

Şahin: “Regaip Kandili, manevi iklimin ilk esintisi olan mübarek üç ayların habercisidir”

Sıradaki haber:

Şahin: “Regaip Kandili, manevi iklimin ilk esintisi olan mübarek üç ayların habercisidir”