h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a

Fatih’te Motosikletli Kuryeyle Çarpışarak Ölümüne Neden Olduğu İddia Edilen Somali Cumhurbaşkanı’nın Oğluna Para Cezası Verildi

İstanbul’da 2023 yılının Kasım ayında meydana gelen bir olayda, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne sebep olduğu iddia edilmişti. Bugün açıklanan karara göre mahkeme, sanığı “taksirle ölüme neden olma” suçundan 27 bin 300 lira adli para cezasına çarptırdı.

30 Kasım 2023 tarihinde Fatih’te meydana gelen olayda, Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un Somali Konsolosluğu’na ait koruma kararı bulunan araçla motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarptığı ve Göçer’in hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Duruşmada mahkemeye katılan Göçer’in babası Metin Göçer’in avukatı, şikayetçi olduklarını ve sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Sanık avukatı Şeyda Yıldırım ise olayın kazadan ibaret olduğunu ve acıları paylaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Mahkeme, sanığı “taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırırken, pişmanlık, davranışlar ve sanığın geçmişi göz önünde bulundurularak bu cezayı 27 bin 300 lira adli para cezasına indirdi. Ayrıca sanığın sürücü belgesi de 6 ay süreyle geri alınacak.

Olayın ardından şüpheli Mohammed Hassan Shekh Mohamud, ilk olarak polis merkezinde ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakılmış, daha sonra yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıştı. Ancak şüpheli, vefat haberinin ardından 2 Aralık 2023 tarihinde Türkiye’den ayrılmıştı.

İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu raporuna göre, şüpheli asli kusurlu, Yunus Emre Göçer ise tali derecede kusurlu olarak belirlenmişti. Müşteki Öznur Göçer’in ise başlangıçta şikayetçi olduğu ancak sonradan herhangi bir şikayetinin olmadığını beyan ettiği kaydedilmişti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir duruşmada, sanık Mohammed Hassan Shekh Mohamud savunmasını yapmış ve ardından yakalama kararı ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verilmişti. Bugün açıklanan kararla birlikte sanığa verilen para cezası sonuçlanmış oldu.

Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor

Sıradaki haber:

Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor