h Dolar 34,1245 % 0.3
h Euro 38,1469 % 0.3
h Sterlin 45,5015 % 0.39
h Altın (Gr) 2.877,77 %1,73
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Hamsinin Tezgâhı İstavrit Aldı: Türklerin Favori Balığı Değişiyor

Hamsinin Tezgâhı İstavrit Aldı: Türklerin Favori Balığı Değişiyor

Karadeniz'de hamsi sezonu sona ererken, istavrit tezgahlarda yerini almaya başladı. Trabzon Balık Hali'nde görülen istavrit, normalde Ağustos ayında görülen çingene palamudunun da erken çıkmasıyla birlikte balıkçıları şaşırttı. Hamsi avının sona erdiğini belirten balıkçı esnaflarından Cem Yazıcı, istavritin kilosunun 50 TL olduğunu belirtti. Diğer türlerin fiyatlarının ise daha yüksek olduğunu söyledi. Mehmet Örseloğlu ise hamsinin yerini tamamen istavrite bıraktığını ifade etti ve mevsimlerin tersine döndüğünü söyledi. Çingene palamudunun normalde Ağustos ayında görüldüğünü, ancak şu anda ağlara takıldığını ve ara ara gelişinin devam ettiğini belirtti.

Karadeniz’de son yılların en verimli hamsi sezonunun sona ermesiyle birlikte, tezgahlarda hamsinin yerini istavrit almaya başladı. Trabzon Balık Hali’nde, şu günlerde tezgahlarda bol miktarda bulunan istavrit, 50 TL fiyatla satılıyor. Normalde Ağustos aylarında karşılaşılan çingene palamudu da şaşırtıcı bir biçimde ağlarda yerini aldı ve balıkçıları şaşırttı.

Hamsi avının sona erdiğini ve artık hamsinin yerine istavritin gelmeye başladığını ifade eden balıkçı esnaflarından Cem Yazıcı, “Şu anda tezgahlarımızı istavrit süslüyor, hamsi avı sona erdi diyebiliriz. Yeni yeni çıkmaya başlayan çingene palamudu da mevcut. İstavritin kilosu 50 TL, çingene palamudunun ise tanesi 75 TL. Büyük palamudun tanesi ise 100 TL, mezgit 150-200 TL, sarıkulak ise 75 TL fiyatla satılıyor. Bundan sonra vatandaşlarımızın hamsiyi beklememelerini öneriyoruz” dedi.

“Mevsimler tersine döndü; Ağustos ayında çıkan çingene palamudu Ocak ayında ağlara takılmaya başladı”

Normalde Ağustos aylarında görülen çingene palamudunun bu dönemde karşımıza çıkmaya başladığını ifade eden balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu ise, “Hamsi yavaş yavaş azalmaya başladı, bundan sonra tezgahlarda umarım istavrit olacak. Hamsi artık tezgahlardan istavrit tarafından değiştirildi. İstavrit bol miktarda çıkmaya başladı ve kilosu ise 50 TL. Mevsimler tersine döndü, normalde Ağustos ayında çıkması gereken çingene palamudu bu dönemde ortaya çıkmaya başladı, ara sıra görüyoruz” şeklinde konuştu.

Davos’ta VitrA Karo, GLN Ödülüne Layık Görüldü!

Sıradaki haber:

Davos’ta VitrA Karo, GLN Ödülüne Layık Görüldü!