h Dolar 34,2963 % 0.1
h Euro 36,9715 % 0.1
h Sterlin 44,3447 % -0.33
h Altın (Gr) 2.994,93 %-1,08
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kar, Eğribel geçidi aşıldı, ancak tünel açılışı sonrası karla mücadele devam ediyor

Kar, Eğribel geçidi aşıldı, ancak tünel açılışı sonrası karla mücadele devam ediyor

Giresun'da Eğribel Tüneli'nde kar, tipi ve çığ tehlikelerine karşı karayolları ekipleri 24 saat çalışarak önlem almaya devam ediyor. Tünelin yapımı 8 yıl sürdü ve bölgedeki ulaşımı daha hızlı ve kesintisiz hale getirdi. Tünelin tamamlanmasıyla ulaşım süresi kısaldı ve 2023 yılında çift tüp şeklinde hizmet vermeye başladı.

Giresun’da Eğribel Tüneli’nde Karayolları Ekipleri 24 Saat Mücadele Ediyor

Giresun’da, Karadeniz ile İç Anadolu bölgeleri arasındaki ulaşımı sağlayan Eğribel Tüneli’nde, kar, tipi ve çığ gibi doğa olaylarına karşı önlemler almak amacıyla Karayolları ekipleri kesintisiz olarak çalışıyor.

Sivas karayolu üzerinde yer alan ve Giresun’u İç Anadolu bölgeleriyle, Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra ilçelerine bağlayan 2200 rakımlı Eğribel Geçidi, Eğribel Tüneli’nin yapımıyla daha kolay bir şekilde aşılıyor. Eğribel Geçidi’nde kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşırken, Karayolları ekipleri de Eğribel Tüneli’nde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğüne bağlı Eğribel bakımevinde görevli işçiler, kötü hava koşullarıyla mücadele ediyor. Tünel içinde ve dışında buzlanma ve çığ tehlikelerine karşı önlemler alarak, aynı zamanda Eğribel Geçidi’nin de açık kalması için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Tünelin yapımı ise 8 yıl sürdü. Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan önemli bir ulaşım noktası olan Eğribel Geçidi’nde 2015 yılında başlayan tünel inşaatı, tamamlanması için 8 yıl gerektirdi. Çift tüp şeklinde toplamda 11 bin 810 metre uzunluğa sahip olan tünelin tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşım daha hızlı, konforlu ve kesintisiz bir şekilde sağlanmaya başlandı. Tünelin hizmete girmesiyle ulaşım süresi 2 bin 200 metreden 1710 metreye inerek yaklaşık yarım saat daha kısaldı. 2022 yılında kış mevsiminde tek tüp olarak hizmet vermeye başlayan tünel, 2023 yılının Kasım ayında çift tüp olarak hizmet vermeye başladı.

Aydın’da yoğun yağış etkili oldu

Sıradaki haber:

Aydın’da yoğun yağış etkili oldu