h Dolar 34,1156 % 0.28
h Euro 38,1394 % 0.28
h Sterlin 45,4638 % 0.34
h Altın (Gr) 2.868,25 %1,39
h BIST100 9.933,52 %-0,42
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Marmarabirlik, ürün alım kampanyasını tamamladı ve sona erdi

Marmarabirlik, ürün alım kampanyasını tamamladı ve sona erdi

Marmarabirlik'in 2023-2024 iş yılı ürün alım kampanyası sona erdi. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2 milyar 823 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirdiklerini ve bu kampanyanın tarihe geçecek bir başarı olduğunu belirtti. Alınan ürünlerin %45-50'sinin iri dane olduğu için ortalama alım fiyatı 91,50 TL olarak gerçekleşti. Başkan Asa, üreticilere yapılan ödemelerin büyük bir kısmının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde ürüne vadeli aynı kredi desteğinin de verileceğini söyledi.

Marmarabirlik 2023-2024 iş yılının ürün alım kampanyasını tamamladığını duyurdu. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üretici ortaklardan 2 milyar 823 milyon liralık ürün alımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Asa, bu kampanyanın tarihe geçecek önemli bir nokta olduğunu vurgulayarak, Marmarabirlik’in üreticilerin mağdur olmaması için büyük fedakarlık yaptığını ve zeytin üreticisi için ne kadar önemli bir kurum olduğunu bir kez daha kanıtladığını söyledi.

Marmarabirlik’in 24 Ekim 2023 tarihinde başlayan ürün alım kampanyası 12 Ocak 2024 tarihinde sona erdi. Başkan Asa, bir değerlendirme yaparak, planlananın üzerinde bir alım bütçesinin gerçekleştiğini dile getirdi. Asa, 2 milyar 500 milyon TL olarak planlanan ürün alımının üzerinde bir rakama ulaştıklarını ve alınan ürünün %45-50’sinin iri dane olduğunu belirtti. Ortalama alım fiyatının 91,50 TL olduğunu ve alım bütçesinin toplamda 2 milyar 823 milyon TL olduğunu ifade etti.

Başkan Asa, piyasada bulunan diğer aktörlerin Marmarabirlik’ten daha ucuza ürün aldığını söyleyerek, ürün satışlarını düşündüklerini ve gerekli çalışmaları ekip arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarını belirtti. Asa, geçen yıl elde ettikleri ciro ile aynı miktarda ürünü yerine koyamadıklarını da ekledi.

Hidamet Asa, üreticilere sadece ürün alımıyla ilgilenmediklerini vurgulayarak, ortalama ürün alım fiyatının üzerine maliyetleri ekleyerek etiket fiyatlarının yükseleceğini ve tüketicinin bu durumu düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Ürün ödeme takvimi hakkında da bilgi veren Asa, alınan ürün bedellerinin %50’sinin peşin olmak üzere 15 günlük periyotlarla ödendiğini belirtti. Geri kalan ödemenin yarısının 26 Ocak 2024 tarihinde yapılacağını ve kalan %25’lik ödemenin Nisan ayı sonunda yapılacağını ifade etti. Asa, Marmarabirlik’in maddi imkanlarının elvermesi durumunda ödemelerin öne çekilebileceğini sözlerine ekledi.

Başkan Asa, Marmarabirlik’in üreticilerine her zaman destek verdiğini dile getirerek, zirai ilaç, organik gübre ve diğer ihtiyaçların temini için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ortakların girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla önümüzdeki günlerde ürüne vadeli ayni kredi desteği sağlanacağını da açıkladı.

Manisa’dan Hollanda’ya domates ihracatı: Seracılığın kalbi Hollanda’ya domates gönderiliyor!

Sıradaki haber:

Manisa’dan Hollanda’ya domates ihracatı: Seracılığın kalbi Hollanda’ya domates gönderiliyor!