h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Baykuş ile Bulunan Olgun Hali Türkiye’de İlk Kez Bulundu

Baykuş ile Bulunan Olgun Hali Türkiye’de İlk Kez Bulundu

Kastamonu'da sağanak yağış ve sıfırın altında hava sıcaklığı sonucunda sokaklar buz pistine dönüştü. Vatandaşlar buzlanan yollarda yürümekte zorlanırken, trafik kazaları da meydana geldi. Belediye ekipleri ise tuzlama ve buzlama çalışmalarıyla buzlanmayı önlemeye çalıştı. Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Görüntülerde vatandaşların düşmemek için mücadele ettiği, bazılarının ayakkabılarını çıkararak yürümeye çalıştığı görülüyor.

Kastamonu’da yaşanan buzlanma olayı, vatandaşların güçlük çektiği anları gösteren cep telefonu görüntüleriyle ortaya çıktı. Dün gece başlayan sağanak yağışın ardından hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, sokakların buz pistine dönmesine sebep oldu. Sabah işe gitmek isteyen insanlar, buzlanan yollarda yürümek zorunda kaldı ve bu da kazalara yol açtı. Vatandaşlar, buzlanma nedeniyle duvarlardan tutunarak ilerlerken cep telefonu kameralarına düşme anları da yansıdı. Kastamonu Belediyesi ekipleri ise gece boyunca cadde ve sokaklarda buzlanmayı önlemek için tuzlama ve buzlanma çalışmaları yaptı.

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Ekiplerimiz gece saat 05.00’ten itibaren yoğun şekilde çalışmaktadır. İlk olarak ana arterlerde tuzlama çalışmalarını tamamladık. Buz çözücü solüsyon uygulamalarımız da devam etmektedir. Ekiplerimiz, öncelikli olarak ana yollar ve caddelerde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu zorlu süreçte mağduriyetleri en aza indirmek için ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyorum” dedi.

Cep telefonu görüntülerinde birçok vatandaşın ayakta kalmaya çalıştığı görülüyor. Bir vatandaş ise düşmemek için uzun bir mesafe boyunca kayarak denge sağlamaya çalışıyor. Ancak sonunda denge kaybeden vatandaş düşüyor. Bazı insanlar ise ayakkabılarını çıkartıp çoraplarıyla yola devam etmeye çalışıyorlar.

Kar, Eğribel geçidi aşıldı, ancak tünel açılışı sonrası karla mücadele devam ediyor

Sıradaki haber:

Kar, Eğribel geçidi aşıldı, ancak tünel açılışı sonrası karla mücadele devam ediyor