h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği PKK’yı kınadı!

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği PKK’yı kınadı!

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, PKK tarafından Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 21 asker için basın açıklaması yaptı. Dernek, saldırıları lanetleyerek şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını belirtti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne terörü destekleyenleri çıkarmasını istedi. Dernek, terörün bitmesi için 10 maddelik bir talep listesi sundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 21 asker için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Dernek, PKK terör örgütünü kınayarak şehitlerin kanının yerde kalmayacağını vurguladı.

Dernek, yaptığı açıklamada, PKK’nın 40 yıldır alçak ve kalleş saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti ve son olarak Kuzey Irak’ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 21 askeri şehit ettiğini ifade etti. Dernek, bu menfur saldırıları lanetleyerek, vatan toprağının şehitlerin kanıyla sulandığını ve başının sağ olmasını temenni etti.

Dernek ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağrı yaparak, şehitlere bir vefa borcu olduğunu düşünüyorsa, terör örgütünü destekleyen kimlik yoksunlarını Meclis’ten çıkarması gerektiğini belirtti. Terörün son bulması için 10 maddelik bir talep listesi sunan dernek, talepler arasında baş tutanın başının kesilmesi, bebek katili Öcalan’ın idam edilmesi, terör uzantısı partilere yerel seçimlere katılma izni verilmemesi gibi hususları da yer aldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gülay Bozan, yaptığı açıklamada, PKK Terör Örgütü’nün insanlık ve ahlaki değerlere saygısızlık yaptığını belirterek, son olarak Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi’nde 21 kahraman askeri şehit ettiğini söyledi. Dernek olarak bu menfur saldırıları lanetlediklerini ve vatanın her karış toprağının şehit kanıyla sulandığını ifade etti. Dernek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seslenerek terörle mücadelede samimi olunması gerektiğini ve terörü destekleyenleri Meclis’ten çıkarmaları çağrısında bulundu. Bozan, şehitlere saygı borcunun yerine getirilmesi için tedbirlerin alınması gerektiğini de vurguladı.

Kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna 27 bin 300 lira adli para cezası

Sıradaki haber:

Kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna 27 bin 300 lira adli para cezası