h Dolar 34,2603 % 0
h Euro 37,0122 % 0
h Sterlin 44,4474 % -0.1
h Altın (Gr) 3.028,05 %0,02
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Balıkesir’in kıyılarında meydana gelen sel felaketi plajları adeta çöplüğe çevirdi

Balıkesir’in kıyılarında meydana gelen sel felaketi plajları adeta çöplüğe çevirdi

Gece boyunca yağan yağmur Burhaniye'yi etkiledi. Yollar geçilmez hale geldi ve Karınca deresi plajları çöplüğe çevirdi. Vatandaşlar kirliliğe tepki göstererek çevreye duyarlılık çağrısı yaptılar.

Burhaniye ilçesinde, geceler boyunca aralıklarla devam eden yağışlar olumsuz etkiler yarattı. Yağışlar nedeniyle bazı yollar kullanılamaz hale gelirken, Karınca Deresi’nin getirdiği odun parçaları ve plastik atıklar da plajları bir çöplüğe dönüştürdü.

Gece boyunca Burhaniye’de aralıklarla yağan yağmur, Madra Dağı’ndan doğan Karınca Deresi’ni taşma noktasına getirdi. Yollar üzerinde biriken sular, sürücülerin zor durumda kalmasına yol açarken, Karınca Deresi’nin getirdiği ağaç dalları ve plastik atıklar, mavi bayraklı Ören plajlarını çöplüğe çevirdi. Sahile gelen vatandaşlar, bu kirliliğe tepki gösterdi. Çevre konusunda duyarlılık isteyen Muazzez Yılmazoğlu, “Bu sabah sahile çıktım. Bu durum beni şaşırtmadı. Doğanın dengesi gerçekten ürkütücü bir şekilde bozuluyor. Sel sularıyla birlikte getirilen bu pislikler burasıdır yani. Attığımız her şeye dikkat etmemiz gerektiğini unutmayalım. Evimize nasıl dikkat etmiyorsak, denize ya da sokaklara da dikkat etmemeliyiz” dedi.

Yusuf Boduroğlu da şunları söyledi: “Denizlerimizi temiz tutalım. Denizler bizim geleceğimizdir. Aynı şekilde akarsularımız da öyle. Lütfen bunları kirletmeyelim. Arkadaşım ve ben deniz kenarına geldik. Her yer çöp ve kirlilik dolu. Lütfen biraz daha dikkatli olalım.”

Vaatk.com.tr Vatandaşların Güldüren Vaşak İle Olan Sohbetine Sahne Oldu!

Sıradaki haber:

Vaatk.com.tr Vatandaşların Güldüren Vaşak İle Olan Sohbetine Sahne Oldu!