h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • SEDAŞ, 3 milyar TL’lik dev yatırım atılımını hayata geçiriyor.

SEDAŞ, 3 milyar TL’lik dev yatırım atılımını hayata geçiriyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), 2024 yılı için bölgedeki enerji ihtiyaçlarını karşılamak için 3 milyar TL'lik yatırım ve bakım çalışması planlıyor. Bu çalışmalar kapsamında kapasite artırımı, şebeke yenileme ve yeraltı çalışmaları gerçekleştirilecek. İklim değişikliğinin yarattığı aşırı hava koşullarının negatif etkilerini azaltmak amacıyla yatırımlar hızlandırılacak. SEDAŞ, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak faaliyetlerini sürdürüyor ve ekonomik ömrü dolan tesislerin yenilenmesine, enerji talebinin arttığı bölgelerde ise yeni şebeke yapımına destek sağlıyor. İlk aşamada 3 milyar TL'lik yatırım bütçesiyle küçük ek tesis projeleri, şebeke yenileme ve bakım onarım çalışmaları gerçekleştirilecek. SEDAŞ'ın bu yatırımlarıyla Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze bölgelerinde kesintisiz enerji sağlanacak.

SEDAŞ, 2024 yılı için planladığı yaklaşık 3 milyar TL’lik yatırım ve bakım çalışmasıyla faaliyet gösterdiği bölgelerdeki enerji ihtiyacını kesintisiz bir şekilde karşılamayı hedefliyor. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze’de 2 milyon müşteriye hizmet vermektedir. SEDAŞ, geçtiğimiz yıl CEZ grubun paylarını devralarak Akkök Grubu ve Torunlar Grubu ile ortaklık kurdu. Bu yeni ortaklık sayesinde enerji sektörüne yeni bir ivme kazandırılması ve bölge genelinde olumlu etkilerin görülmesi beklenmektedir.

SEDAŞ, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan aşırı hava koşullarının yol açtığı kesintileri önlemek ve enerji nakil hatlarındaki negatif etkileri engellemek amacıyla yatırım çalışmalarını hızlandırmaktadır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, müşterilerin ihtiyaçlarını analiz ederek beklentilerini karşılayacak yatırımlara devam ettiklerini belirtmiştir.

SEDAŞ, proje kapsamında öncelikli olarak küçük ek tesis projeleri, şebeke yenileme, yeni şebeke tesisleri, kapasite artışı ve bakım onarım çalışmalarına yaklaşık 3 milyar TL’lik bütçe ayırmıştır. Bu yatırımlar ile Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze bölgelerinde kaliteli hizmet ve kesintisiz enerji sağlanması hedeflenmektedir.

İlk aşamada Sakarya’da 49, Kocaeli’de 58, Bolu’da 18, Düzce’de 20 ve Gebze’de 16 olmak üzere toplamda 161 yatırım projesi hayata geçirilecektir. SEDAŞ, yatırım çalışmalarını hız kesmeden sürdürecektir.

Efe Bakkallarda, Kadın Emekçilerin Ürünlerine Yer Veriliyor

Sıradaki haber:

Efe Bakkallarda, Kadın Emekçilerin Ürünlerine Yer Veriliyor