h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Vakitlerini Verimli Kullananlar İçin İdeal Fırsat: Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda Zeytin Budama Eğitimleri

Vakitlerini Verimli Kullananlar İçin İdeal Fırsat: Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda Zeytin Budama Eğitimleri

Selçuk Belediyesi ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu'nda zeytin budama eğitimi düzenledi. Kadın üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, kursiyerler pratik uygulamalar da gerçekleştirdi. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Efes Tarlası Yaşam Köyü Koordinatörü Mustafa Kemal Özdalyan, budamanın meyvecilik açısından önemine vurgu yaparak, eğitimlerden duydukları mutluluğu dile getirdi. Çiftçiler de eğitimden memnun kaldıklarını belirtti.

Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulunda, kadın üreticiler için düzenlenen zeytin ağacı budama eğitimleri büyük ilgi gördü.

Selçuk Belediyesi ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, kadın üreticiler için zeytin budama eğitimi düzenledi. Eğitim, okuldaki görseller kullanılarak verildi ve kursiyerler daha sonra zeytinlik bahçeye geçerek uygulamalı olarak eğitimlerini tamamladılar. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları da takdim edildi.

Ziraat Mühendisi Mustafa Kemal Özdalyan, Efes Tarlası Yaşam Köyü Koordinatörü olarak, budamanın meyvecilik açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Özdalyan, “Meyvecilikte verim açısından yapılan en önemli uygulamalardan biri budamadır. Bu bilinçle Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu olarak zeytin ağacı budama eğitimi düzenledik. Bu eğitimlerimizin büyük bir talep görmesi bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Eğitime yoğun ilgi gösteren çiftçiler ise zeytin ağacı budama eğitiminden oldukça memnun kaldıklarını belirttiler.

SEDAŞ, 3 milyar TL’lik dev yatırım atılımını hayata geçiriyor.

Sıradaki haber:

SEDAŞ, 3 milyar TL’lik dev yatırım atılımını hayata geçiriyor.