h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Atatürk’e hakaret eden kişi serbest bırakıldı

Atatürk’e hakaret eden kişi serbest bırakıldı

Gayrettepe’de cuma namazında Atatürk’e dua edilmesine tepki gösteren ve onu hedef alan bir kişi tahliye edildi. Ardından sanık tarafı tekbirlerle kutlama yaptı. Tutuklu olan sanık A.B.'nin avukatı, müvekkilinin tahliye edilmesini ve beraatini talep etti. Cezalandırma isteyen savcı, sanığın daha önce sosyal medyada Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımlar yaptığını belirtti. Sanık tahliye edildi ve duruşma 25 Nisan'a ertelendi. Tahliye kararı sonrası sanık tarafından yapılan kutlama ise tekbirlerle gerçekleştirildi.

Gayrettepe’de cuma namazı sırasında Atatürk’e dua edilmesine tepki gösteren ve Atatürk’e ve imama hakaret eden bir kişi, tahliye edildiği görüldü. Bu tahliye kararının ardından sanık tarafı tekbirli bir şekilde kutlama yaptı.

10 Kasım 2023 tarihinde Gayrettepe’de gerçekleştirilen cuma namazı sırasında Atatürk’e yapılan duaya karşı tepki gösteren ve camiden çıktıktan sonra sosyal medya hesabında Atatürk’e ve duaya katılan imama hakaret eden A.B. hakkındaki davası devam ediyor. Duruşma Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve tutuklu olan sanık A.B., annesi, ablası ve avukatlarıyla birlikte duruşmaya katıldı.

Sanık avukatı duruşmada savunma yaptı ve müvekkilinin 65 gün boyunca tutuklu kaldığını belirterek, tüm delillerin toplandığını ifade etti. Avukat, müvekkilinin “puşt” kelimesini güvensiz anlamında kullandığını savundu ve sanığın tahliye edilmesini ve beraat etmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, sanığın tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesini ve sosyal medyada Atatürk’ün hatırasına hakaret suçunu işlediğini belirttiği farklı paylaşımları dikkate alarak cezalandırılmasını istedi.

Sanık A.B., esasa ilişkin savunmasında tahliye talep etti ve Türk milletinden, kamuoyundan ve duruşmada bulunan herkesten özür dilediğini ifade etti. A.B., yaptığının yanlış olduğunun farkında olduğunu belirtti ve herkesin hakkını helal etmesini istedi.

Mahkeme, sanık avukatlarının savunma yapması için süre vererek sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma, 25 Nisan tarihine ertelendi.

Tahliye kararının ardından sanığa destek için duruşmaya gelen grup, tekbirler getirerek kutlama yaptı.

Aydın’da yoğun yağış nedeniyle yol trafiğe kapandı!

Sıradaki haber:

Aydın’da yoğun yağış nedeniyle yol trafiğe kapandı!