h Dolar 34,0928 % 0.21
h Euro 38,1385 % 0.21
h Sterlin 45,4523 % 0.31
h Altın (Gr) 2.848,33 %0,69
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Manisa’da köprü çöktü, dere yataklarında heyelan meydana geldi

Manisa’da köprü çöktü, dere yataklarında heyelan meydana geldi

Manisa'da şiddetli yağışlar sonucu dere debilerinin yükselmesi nedeniyle Şehzadeler ilçesindeki Sarma Çayı üzerindeki köprü çökmüş, Çaybaşı deresinin ise istinat duvarlarının bir kısmı heyelan nedeniyle yıkılmıştır. Yetkililer bölgede güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe kapatmışlar ve sürücüleri alternatif güzergahlar kullanmaya yönlendirmişlerdir. Göçen bölümler bariyerlerle kapatılmıştır.

Manisa’da dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağış, derelerin debisinin artmasına neden oldu. Şehzadeler ilçesinde bulunan Sarma Çayı üzerindeki karayolu köprüsü de bu nedenle yıkıldı. Aynı şekilde şehir merkezinde bulunan Çaybaşı deresinin istinat duvarlarının bir kısmı da heyelan sonucu yıkıldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Manisa’da derelerin debisi yükseldi. Şehzadeler ilçesindeki kırsal mahalleleri birbirine bağlayan Sarma Çayı köprüsü, saat 10.00 sıralarında meydana gelen heyelan sonucu çöktü. Olay yerine gelen jandarma, AFAD ve MASKİ ekipleri, geniş güvenlik önlemleri aldı ve yolu trafiğe kapattı. Sarma Çayı’nın hala yüksek debisi nedeniyle henüz bir çalışma yapılamazken, jandarma ekipleri sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirmek için yolu kapattı.

Çaybaşı deresinin istinat duvarı çöktü

Manisa’nın Spil Dağı’ndan aldığı kaynak suyunu Gediz Nehri’ne taşıyan Çaybaşı Deresi’nin de debisi arttı ve sonucunda Osmanlı döneminden kalma dere ıslah çalışmalarına ek olarak daha sonradan yapılan istinat duvarlarının bir kısmı heyelan sonucu yıkıldı. Yolun altında büyük bir boşluk oluştu ve belediye ekipleri, bölgede çalışma yapan heyelan olan kısmı araç ve yaya trafiğine kapatarak bariyerlerle güvenlik önlemi aldı.

Batan yük gemisi, Kastamonu kıyısında yan yatarak tehlike oluşturuyor!

Sıradaki haber:

Batan yük gemisi, Kastamonu kıyısında yan yatarak tehlike oluşturuyor!