h Dolar 33,9957 % -0.22
h Euro 38,0316 % -0.22
h Sterlin 45,2948 % 0.55
h Altın (Gr) 2.833,67 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

Yıldırım’da engeller aşılıyor

Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 13 farklı branşta bin 20 öğrenciye eğitim veriyor. Öğrencilerin sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla müzik, el sanatları ve engelsiz mutfak gibi alanlarda eğitimler düzenleniyor. İlgi ve yeteneklerine göre öğrenciler, sanat liselerine, konservatuvarlara ve üniversitelere yönlendiriliyor. Ayrıca çalışabilir durumda olan öğrenciler, istihdama kazandırılıyor. Engelli ve dezavantajlı bireylerin ailelerine de destek verilerek güçlüklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Engelsiz Yaşam Okulu'ndan şu ana kadar toplamda 7 bin 879 birey eğitim almıştır.

Yıldırım Belediyesi, Engelsiz Yaşam Okulu’nda 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 13 farklı branşta bin 20 öğrenciye eğitim veriyor. Okulda müzik, el sanatları ve engelsiz mutfak gibi alanlarda toplamda 13 branşta eğitimler sürdürülüyor. Bu eğitimlerle öğrencilerin sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimleri desteklenerek, yetenekleri keşfediliyor ve yetenek sınavlarına hazırlanmaları sağlanıyor. İlgi alanlarına göre yönlendirilen öğrenciler, güzel sanatlar liseleri, konservatuvarlar ve üniversitelerde eğitim alma imkanı buluyor. Ayrıca, belirli bir aşamaya gelen ve çalışabilir durumda olan öğrenciler, destekli istihdam projesi kapsamında istihdama kazandırılıyor. Engelli ve dezavantajlı bireylerin ailelerine de eğitim ve seminerler verilerek, onların karşılaştığı güçlüklerin giderilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. 2019 yılından bu yana 7 bin 879 bireye hizmet sunan Engelsiz Yaşam Okulu, bu yıl bin 20 öğrenciye eğitim imkanı sağlıyor. Okuldan mezun olan öğrenciler ise mutfak bölümünden 9 kişi gıda sektöründe istihdam edilirken, müzik bölümünden 14 öğrenci güzel sanatlar lisesinde eğitimine devam etti ve 17 öğrenci güzel sanatlar okulunu başarıyla bitirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaptığı açıklamada, Engelsiz Yaşam Okulu aracılığıyla dezavantajlı bireylere birçok alanda imkan sağladıklarını ve topluma entegrasyonlarına katkıda bulunduklarını belirtti. Ayrıca, çocukların ve gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklere katılmalarını sağladıklarını ve gençlerin donanımlı, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerine destek verdiklerini ifade etti. Yılmaz, “Engelsiz Yıldırım” olma hedefiyle çalışmalarına devam edeceklerini ve kimseyi yalnız hissetmeyecekleri bir Yıldırım inşa etmek için çabaladıklarını vurguladı.

Kıbrıs Gazisi, Kalbine Yeni Düşman Buldu

Sıradaki haber:

Kıbrıs Gazisi, Kalbine Yeni Düşman Buldu