h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail’in savaş suçlarına dair delilleri toplamak amacıyla bir dijital platform oluşturdu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail’in savaş suçlarına dair delilleri toplamak amacıyla bir dijital platform oluşturdu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanlarına ilişkin kanıtların toplanması amacıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı tarafından dijital bir platform kuruldu. Herkesin UCM tarafından kullanılabilen bilgileri yükleyebileceği platform, savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım ile ilgili herhangi bir mağduriyet veya tanıklık durumu olmaksızın açıktır. Öte yandan, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasının ilk duruşması ise yarın Uluslararası Adalet Divanı’nda görülecek. Bu dava, İsrail’in tarihindeki ilk soykırım davası olarak biliniyor ve BM’nin sivil mahkemesi olan UAD’de gerçekleşiyor.

İsrail’in Savaş Suçlarına Dair Kanıtların Toplandığı Dijital Platform Kuruldu

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik işlediği savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırıma ilişkin kanıtların toplanması amacıyla dijital bir platformun kurulduğunu açıkladı. İsrail’in saldırıları 96. gününde devam ederken, UCM Savcılığı bu kanıtların toplanması için dijital bir platform oluşturdu.

Platforma herkesin, UCM tarafından kullanılabilecek bilgileri, video dahil olmak üzere yükleyebileceği belirtildi. Savcılığın açıklamasında, “UCM’nin yetki alanına giren ve sıralanan suçların mağduru ya da tanığı olmanız gerekmiyor. Kimliği belirlenebilir bir gönderici olduğu sürece bilgiler toplu olarak ya da bir kuruluş aracılığıyla da gönderilebilir.” ifadelerine yer verildi.

İsrail’e Karşı Açılan Soykırım Davasının İlk Duruşması Başlıyor

Güney Afrika, İsrail’e karşı açtığı soykırım davasının ilk duruşması yarın Uluslararası Adalet Divanı’nda görülecek. Güney Afrika, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açmıştı.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları karara bağlayan BM’nin sivil mahkemesi olarak bilinirken, Güney Afrika ve İsrail de UAD’ye bağlı ülkeler arasında yer alıyor.

Tır, çarpışmayı önlemek için manevra yaparak refüje çıktı ve karşı şeride geçti

Sıradaki haber:

Tır, çarpışmayı önlemek için manevra yaparak refüje çıktı ve karşı şeride geçti