h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 2024 Yılında Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleyen Programın Başvuruları Başladı

2024 Yılında Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleyen Programın Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan bir Tebliğ ile Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi için başvuruların alınacağı duyuruldu. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında yapılabilecek başvurularla birlikte tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için çeşitli destek limitleri belirlendi. Yeni tesisler için hibe miktarı 14 milyon liraya kadar çıkarken, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması ve kapasite artırımı için destek miktarı ise sırasıyla 12 milyon ve 10 milyon lira olarak açıklandı. Ayrıca kırsal ekonomik altyapı yatırımları için de 3 milyon liraya kadar hibe verileceği belirtildi.

Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi İçin Başvurular Başladı!

Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, 3 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında başvurular alınacak.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında, hibe başvuruları için belirlenen alt ve üst limitler açıklandı. Yeni tesis niteliğindeki başvurular için üst limit 14 milyon lira, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurular için 12 milyon lira, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurular için ise 10 milyon lira olarak belirlendi. Bu destekleme programı kapsamında ayrıca kırsal ekonomik altyapı yatırımları için alt limit 100 bin lira, üst limit ise 3 milyon lira olarak açıklandı.

Yatırım konuları ise Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı olarak iki ana başlık altında toplandı. Tarıma dayalı ekonomik yatırımların destekleneceği başlığında, küçük ve orta ölçekli işletmelere ait yatırımlar yer alırken, kırsal ekonomik altyapı yatırımları için sadece küçük ölçekli işletmelerin başvuru yapabileceği belirtildi.

Bu destek programı ile tarıma dayalı yatırımları teşvik etmek ve kırsal ekonomiyi güçlendirmek hedefleniyor. Başvuru süresinin sınırlı olduğunu unutmayın ve hibe başvurularınızı zamanında yapmak için acele edin!

Jandarma, uyuşturucu satıcılarına karşı sıfır tolerans politikası uyguluyor

Sıradaki haber:

Jandarma, uyuşturucu satıcılarına karşı sıfır tolerans politikası uyguluyor