Video Galeri
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2023 yılında 700 bine yakın hastaya tedavi hizmeti sundu.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2023 yılında ayaktan tedavi gören yaklaşık 465 bin, yatan hastalar için 30 bin, günübirlik tedavileri için 19 bin ve acil servislerde tedavi edilen hastalar dahil olmak üzere toplamda 700 bine yakın hastaya hizmet verdi. Bu süre zarfında, en yoğun acil vakaların kabul edildiği Çocuk Acil Servisi, 7 gün 24 saat hizmet vermeye başladı ve 66 bin çocuğa tedavi sağladı.
Ayrıca, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Zonguldak, İstanbul, Sakarya, Bolu ve diğer şehirlerden toplamda 140 bin başvuru aldı.
Hastane, artan hasta taleplerini karşılamak ve daha kaliteli sağlık hizmetinden yararlanmak amacıyla yatak kapasitesini artırmak için iyileştirmeler yaptı. Tadilat sonrasında, yataklı servislerin sayısı artırıldı ve toplamda 333 yatak kapasitesine ulaşıldı. Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi ve Solunum Yoğun Bakım Ünitesi’nin yanı sıra Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi ve Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Üniteleri, günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirildi.
Son teknoloji kullanılarak donatılan modern ameliyathanelerde ise bir yılda 20 bin başarılı operasyon gerçekleştirildi. Ayrıca, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde son teknolojik gelişmeler ışığında Endoskopi Ünitesi’nde 18 binden fazla endoskopi ve diğer işlemler gerçekleştirildi. Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndaki Anjiyografi Laboratuvarı’nda ise 5 bin 500 girişimsel işlem yapıldı.
Bu süre zarfında, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Onkoloji Ünitesi’ne 23 binden fazla hasta başvurdu. Ayrıca, Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde açılan Çocuk Kemoterapi Ünitesi ile il dışına sevkiyatların önüne geçildi. Kemoterapi Ünitesi’nde solid tümörler ve lösemilerin tedavisi verildi.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yedi gün yirmi dört saat kesintisiz hizmet veren Diyaliz Ünitesi’nde 10 binden fazla işlem gerçekleştirildi. Ayrıca, Hematoloji, Nefroloji ve Nöroloji hastalarına yönelik hizmet veren Plazma Aferez ve Aferez Ünitesi, 2023 yılında hizmete girdi. Trombosit aferez işlemi uygulaması da yapılmaya başlandı.
İnme Merkezi’nin tam faaliyete geçmesi için çalışmalar tamamlandı ve 2024 yılında ruhsat alınması planlanıyor. Ayrıca, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beyin anjiyosu ve ritim bozukluklarının tanısı ve tedavisi için Aritmi Merkezi kuruldu.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 2024 yılında da Düzce ve bölge halkına daha kaliteli ve modern sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor.
DSÖ verilerine göre, Gazze’de yaşayanların neredeyse yüzde 90’ı yerlerinden edildi