h Dolar 34,2736 % -0.03
h Euro 37,1151 % -0.03
h Sterlin 44,4243 % 0.19
h Altın (Gr) 3.004,58 %0,41
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Filistinlilerin, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı soykırım davası açmasıyla desteklendiği bir haber.

Filistinlilerin, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı soykırım davası açmasıyla desteklendiği bir haber.

Filistinli aktivistler, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e soykırım davası açan Güney Afrika'ya destek gösterisi düzenledi. El Halil kentinde gerçekleşen gösteride Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşındı. Filistinliler, Güney Afrika'nın Gazze'ye yönelik saldırıları durdurmak için hukuki çabalarını engellemenin hiçbir yasal gerekçesi olmadığını belirtti. Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasının ilk duruşması yarın Uluslararası Adalet Divanı'nda görülecek.

Filistinli aktivistler, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı soykırım davası açan Güney Afrika’ya destek amacıyla Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bir araya geldi. El Halil kentinde düzenlenen gösteride Filistinli aktivistler, Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşıyarak “Teşekkürler Güney Afrika” mesajını iletti. Filistin adına konuşan Dr. Muhammed El-Halis, Güney Afrikalıların İsrail’in zulmüne tanıklık ettiğini söyledi. Uluslararası hukuk tarafından koruma altına alınan Filistin halkının direnme hakkını vurgulayan El-Halis, diğer ülkeleri de Filistin’e destek olmaya çağırdı. Soykırım davasının ilk duruşması ise yarın başlayacak. Güney Afrika, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla ilgili olarak Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açmıştı. UAD, BM’ye bağlı bir mahkeme olarak biliniyor ve bu dava Güney Afrika ve İsrail’in dahil olduğu ülkeleri ilgilendiriyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonda 1.5 milyon TL değerindeki mal varlıklarına el konuldu, 17 kişi ise tutuklandı.

Sıradaki haber:

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonda 1.5 milyon TL değerindeki mal varlıklarına el konuldu, 17 kişi ise tutuklandı.