h Dolar 34,2681 % -0.04
h Euro 37,0906 % -0.04
h Sterlin 44,3571 % 0.04
h Altın (Gr) 2.997,38 %0,16
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Eş-Şebab terör örgütü, BM’ye ait bir helikopteri ele geçirdi.

Eş-Şebab terör örgütü, BM’ye ait bir helikopteri ele geçirdi.

Somali'de teknik arıza nedeniyle acil iniş yapan bir BM helikopteri, terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildi ve en az 6 kişi rehin alındı. Helikopterde bulunan 2 kişi kaçmayı başarırken, diğer 6 kişi teröristler tarafından rehin tutuluyor. BM yetkilileri, civardaki tüm uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıklarken, Somali hükümeti ve BM henüz resmi bir açıklama yapmadı. Helikopterin asıl amacı, yaralı askerleri taşımaktı.

Somali’de BM Helikopteri Eş-Şebab Terör Örgütü Tarafından Ele Geçirildi, 6 Kişi Rehin Alındı

Somali’de teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalan Birleşmiş Milletler’e ait helikopter, terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildi. Galgudud bölgesindeki Gadoon köyü yakınlarında meydana gelen olayda, helikopterde bulunan yolcu ve mürettebattan 9 kişinin olduğu belirtildi.

Başkent Mogadişu’daki bir BM yetkilisi ve Galgudud bölgesinden bir üst düzey yetkili olan Mohamed Abdi Adan, helikopterin Eş-Şebab tarafından ele geçirildiğini doğruladı. BM yetkilisi, helikopterde bulunan 6 kişinin rehin alındığını, 2 kişinin ise kaçmayı başardığını belirtti. Bu olayın ardından yakındaki tüm BM uçuşlarının geçici olarak durdurulduğu açıklandı.

Somali ordusundan yapılan açıklamada, helikopterin Beledweyne şehrinden havalandıktan kısa bir süre sonra arıza yaşadığı ve içerisinde 2 Somalili ve birkaç yabancı uyruklunun bulunduğu belirtildi. Ayrıca helikopterin tıbbi malzeme taşıdığı ve Galgudud bölgesindeki yaralı askerleri taşıması gerektiği ifade edildi.

Henüz Somali hükümeti ve BM tarafından konuyla ilgili bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak gözlemciler, Eş-Şebab terör örgütünün bu tür eylemlerle ülke içerisindeki güvenlik sorunlarını daha da derinleştirmek istediğini belirtiyor.

Filistinlilerin, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı soykırım davası açmasıyla desteklendiği bir haber.

Sıradaki haber:

Filistinlilerin, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı soykırım davası açmasıyla desteklendiği bir haber.