h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Zonguldak’ta 32 kişilik suç örgütü davasında duruşmaya devam edildi

Zonguldak’ta 32 kişilik suç örgütü davasında duruşmaya devam edildi

Zonguldak'ta görülen suç örgütü davasında, 17'si tutuklu 32 sanık yargılanıyor. İkinci gününde 14 sanık dinlendi. Duruşmada çelişkiler yaşanınca mahkeme başkanı dikkat çeken bir ifade kullandı. Bazı sanıkların ise suçlamaları kabul etmediği ve özgür iradeleriyle konuştuklarını belirttiği öğrenildi. Mahkeme, duruşmayı yarına erteledi ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerini devam ettirme kararı aldı.

Zonguldak’ta 17’si tutuklu 32 sanıklı bir suç örgütü davası ikinci gününde devam ediyor. İkinci günde 14 sanık ifade verdi. Duruşma, Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu olan bazı sanıklar mahkeme salonuna gelirken, bazıları da SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşma, tutuksuz sanık F.K.’nın savunmasıyla başladı. F.K., her gün para karşılığında içmek için uyuşturucu aldığını anlatarak, “E.İ’den aldığım uyuşturucular nedeniyle yakalanmadım. Tütünle karışık bonzai alırdım. Hiçbir şekilde S.S. ile uyuşturucu satmadım” dedi.

Mahkemede bazı sanıkların ifadelerinde çelişkilerin ortaya çıkması üzerine mahkeme başkanı “En büyük devlet, devletten büyük Allah var” dedi. F.K. da “Kimse tarafından ifadelerimi değiştirmem için baskı görmedim. Özgür irademle konuşuyorum” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanıklardan B.İ., oğluyla birlikte suç örgütü kurduğu ve yönettiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Normal şartlarda uyuşturucu kullanmam” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanıklardan E.İ. ise E.İ.’nin kuzeni olduğunu söyleyerek, “E.İ. benim öz amcamın oğludur. E.İ’nin suç örgütünde uyuşturucu ticareti yaptığına dair bir bilgim yok. E.İ. amcamın oğlu olmasına rağmen sık sık bir araya gelmezdik. Genellikle telefonla görüşürdük. Bana yönelik suç örgütü üyeliğiyle ilgili ifadeleri kabul etmiyorum. Daha önce silahla yaralama olayında cezaevine girdim ama bunları kendi sebeplerim için yaptım. Kimseye tetikçilik yapacak biri değilim” dedi.

Ruhsatsız maden ocaklarında çalışarak kazandıkları parayla uyuşturucu aldıklarını söyleyen O.A.’ya telefon görüşmelerinde “Amca yapacak mısın? Ciroyu arttırdım, 4 buçuk yaptım” denildi. O.A. da uyuşturucunun fiyatının sürekli arttığını ve daha fazla alacaklarını söyleyerek, “Daha da fiyatlar artmadan fazla alalım” şeklinde cevap verdi.

Mahkeme, diğer 10 sanığın ifadelerinin alınmasından sonra duruşmayı yarına erteledi. Sanıkların tutuklu kalmaya devam etmelerine karar verildi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaplan, üzücü bir durumla karşı karşıya kaldı.

Sıradaki haber:

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaplan, üzücü bir durumla karşı karşıya kaldı.