h Dolar 34,1047 % 0.22
h Euro 38,0825 % 0.22
h Sterlin 45,3803 % 0.09
h Altın (Gr) 2.840,26 %0,40
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Güney Kore BM Daimi Temsilcisi Hwang, Kuzey Kore’nin Ukrayna’yı füzelerinin test alanı olarak kullanmak için Rusya’ya füze ihraç ettiğini belirtti.

Güney Kore BM Daimi Temsilcisi Hwang, Kuzey Kore’nin Ukrayna’yı füzelerinin test alanı olarak kullanmak için Rusya’ya füze ihraç ettiğini belirtti.

Güney Kore Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Hwang Joon-kook, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin Ukrayna üzerinde Rusya'ya füze ihraç ederek test sahası olarak kullandığını belirtti. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında Kuzey Kore'den tedarik ettiği füzeleri kullandığı iddiaları ele alındı. Güney Kore BM Daimi Temsilcisi, bu durumun Kuzey Kore'ye silahlar konusunda "değerli teknik ve askeri bilgiler" sağladığını ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı ise Rusya'nın Konsey kararlarını ihlal ederek Ukrayna'ya saldırmasının küresel nükleer silahların yayılmasını önleyici rejimi baltalayan bir ihlal olduğunu söyledi.

Kuzey Kore, Rusya’ya füze ihraç ederek Ukrayna’yı test sahası olarak kullanıyor iddiası

BM Güvenlik Konseyi’nde gerçekleştirilen Ukrayna konulu oturumda, Güney Kore BM Daimi Temsilcisi Hwang Joon-kook, Kuzey Kore’nin Rusya’ya füze ihraç ederek Ukrayna’yı test sahası olarak kullandığını iddia etti. Hwang, Rusya’nın söz konusu füzeleri kullanmasının Kuzey Kore’ye silahlar konusunda “değerli teknik ve askeri bilgiler” sağladığını belirtti. İddiaya göre bazı uzmanlar, Ukrayna’ya atılan füzelerin Kuzey Kore’nin nükleer başlık taşıyabilecek KN-23’ler olduğunu düşünüyor.

Bu gelişmenin ardından ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood da Rusya’nın Konsey kararlarını açıkça ihlal ederek Ukrayna’ya saldırmasının ihlal olduğunu ve küresel nükleer silahların yayılmasını önleyen rejimi bozduğunu belirtti.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise Ukrayna’da Kuzey Kore’ye ait füzeler kullanıldığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığını savundu ve ABD’nin yanlış bilgiler yaydığını iddia etti.

BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri İngiltere, Fransa ve ABD ile daimi olmayan üyeler Malta, Slovenya, Güney Kore, Japonya ve Ukrayna ise Rusya’yı, Kuzey Kore’den füze satın alarak ve bunları Konsey kararlarını ihlal ederek Ukrayna’ya karşı kullanmakla suçladı. Bu durumu “Güvenlik Konseyi daimi üyesinin konumunu açıkça istismar ettiğini göstermektedir” şeklinde ifade ettiler.

AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Üçüncüoğlu, “Gerçek mutluluğu projelerimizle taçlandıracağız” dedi.

Sıradaki haber:

AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Üçüncüoğlu, “Gerçek mutluluğu projelerimizle taçlandıracağız” dedi.