h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Bugün Okullar Tatil Mi? 15 ocak 2024 Pazartesi Okullar Tatil Mi? Hangi İllere Okullar Tatil? Valilik Açıklaması

Bugün Okullar Tatil Mi? 15 ocak 2024 Pazartesi Okullar Tatil Mi? Hangi İllere Okullar Tatil? Valilik Açıklaması

Trabzon ve Hakkari'de yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim yapan öğrencilere 15 Ocak Pazartesi günü bir gün ara verildi. Trabzon Valiliği, buzlanma riski bulunduğunu belirterek sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilere tatil kararı aldı. Hakkari Valiliği ise yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle 15 Ocak Pazartesi günü il genelindeki tüm okulları bir gün süreyle tatil etti. 19 Ocak Cuma günü ise Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde yarıyıl tatili başlayacak.

Bugün, 15 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Haftanın ilk gününde, bazı illerde etkili olan kar yağışı, öğrencilerin okul tatili kararını araştırmalarına neden oldu. Okulların tatil olup olmaması kararı genellikle il veya ilçenin valiliği, kaymakamlığı gibi yerel yönetim organları tarafından alınmaktadır. 1. dönemin bu hafta cuma günü sona ermesiyle birlikte, öğrenciler kar yağışı nedeniyle okulların açık olup olmadığını kontrol etmeye başladılar. Hafta sonu, özellikle Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bitlis, Düzce gibi illerde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Ocak Pazar günü kar yağışı uyarısında bulunarak, Şırnak ve Hakkari’de yoğun kar yağışının beklendiğini bildirdi. Bu illerden Artvin, Hakkari ve Trabzon’dan kar tatili haberi geldi. Ancak, güncel okul tatili durumuyla ilgili bilgileri almak için en doğru kaynaklar, ilgili yerel yönetimlerin resmi sosyal medya hesapları, resmi internet siteleri veya yerel medya kaynaklarıdır.

 

Türkiye genelinde soğuk hava koşulları devam ederken, bazı illerde kar yağışları etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hafta öncesinde haftalık raporunu yayınladı. Kar yağışının etkili olduğu illerde, tatil kararı alınıp alınmayacağı ise merak konusu. Özellikle kar yağışının etkili olduğu bölgelerde, ekipler çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul’da beklenen kar yağışı gelmezken, özellikle Bolu, Bursa, Erzurum, Eskişehir’in yüksek kesimlerinde kar yağışı gözlendi. Düzce’de hafta sonu yüksek kesimlerde ve bağlantı yollarında kar yağışı etkili oldu. Bitlis’te kar kalınlığı yüksek kesimlerde 45 santimetreye kadar ulaşırken, şehir merkezinde de kar etkili oldu. Zonguldak, Kastamonu, Karabük, Bolu’da ise ilçelerde kar yağışı görüldü. Öğrenciler ise ilçe bazlı tatil kararı çıkıp çıkmadığını ve okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki bugün okullar tatil mi, hangi illerde? 15 Ocak Pazartesi okul var mı, kar tatili oldu mu? İşte, hava durumu ve okullarla ilgili son gelişmeler…

15 Ocak’ta Okullar Tatil Mi?

Trabzon’da yaşanan olumsuz hava şartları sonucunda, meteorolojik raporlara dayanarak, buzlanma riski nedeniyle Trabzon Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, il genelinde mahalle yollarının açık olduğu belirtilirken, bu gece buzlanma riski bulunduğu ifade edildi. Bu doğrultuda, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü, sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilere bir gün ara verilmesine karar verildiği bildirildi. Ayrıca, aynı gün en

Hakkari’de Okullar Tatil Mi?

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Hakkari genelinde son üç gündür devam eden yoğun kar yağışının etkisiyle taşımalı eğitimde olası olumsuzluklar ve buzlanma riskini önlemek amacıyla 15 Ocak 2024 Pazartesi günü il genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren kurumlar ile ilkokul, ortaokul, liseler ve özel öğretim kursları, Halk Eğitim Merkezleri Rehberlik ve Araştırma Merkezlerindeki eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerin de belirtilen tarihte idari izinli sayılacağı ifade edildi.

19 Ocak’ta Yarı Yıl Tatili

19 Ocak Cuma günü, 2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönemi sona ererek yarıyıl tatiline girecek. Bu süreçte, İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören toplam 20 milyon öğrenci, karnelerini almanın heyecanını yaşayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeye göre, tatil öncesinde okullarda son hafta boyunca sadece dersler değil, aynı zamanda öğrenciler kulüp faaliyetleri, kültürel etkinlikler, spor turnuvaları ve atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinliklere de katılacaklar.

Ankara Çankaya Posta Kodu Nedir? Çankaya İlçesinin Ve Mahallesinin Posta Kodları Nedir?

Sıradaki haber:

Ankara Çankaya Posta Kodu Nedir? Çankaya İlçesinin Ve Mahallesinin Posta Kodları Nedir?