h Dolar 34,1296 % -0.04
h Euro 38,1790 % -0.04
h Sterlin 45,8120 % 0.49
h Altın (Gr) 2.914,96 %1,04
h BIST100 10.029,73 %1,44
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • ABD’nin eski Başkanı Trump, yine mahkeme önüne çıktı

ABD’nin eski Başkanı Trump, yine mahkeme önüne çıktı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll'un açtığı "zarar tazminatı" davasında hakim karşısında göründü. İlk duruşmada tarafların avukatları konuşmalar yaptı. Carroll'un avukatı, Trump'ın Carroll'a cinsel saldırıda bulunduğuna dair kanıtlar olduğunu söyledi. Trump'ın avukatı ise Carroll'un bu durumu kariyerine avantaj sağlamak için kullandığını savundu. Davanın ilk duruşması sona ererken, Trump önümüzdeki hafta bir etkinliğe katılmak için mahkemeden ayrıldı. Tazminat miktarı ise ilerleyen süreçte belirlenecek.

Eski ABD Başkanı ve iş adamı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll tarafından açılan bir “zarar tazminatı” davası kapsamında New York’ta hakim karşısına çıktı. İlk duruşma taraf avukatlarının açılış konuşmalarıyla sona erdi.

Trump, Manhattan federal mahkemesinde gönüllü olarak Carroll’un açtığı davada hazır bulundu. Carroll’un 2019 yılında yaptığı iddialara karşılık olarak yaptığı karalayıcı açıklamalar nedeniyle Trump’ın tazminat ödemesi gerektiği konusunda karar vermek üzere yapılan ilk duruşmada Carroll da bulundu. Carroll’un avukatı Shawn Crowley, yaptığı açılış konuşmasında Trump’ın Carroll’a cinsel saldırıda bulunduğuna dair bir karara varıldığını belirtti. “Donald Trump, E. Jean Carroll’a cinsel saldırıda bulundu. Bir akşam onu boş bir mağazada yalnız yakalamayı başardı ve ona cinsel saldırıda bulundu. Bu gerçek” diyen Crowley, “Bu gerçek kanıtlandı ve şu anda tam da sizin oturduğunuz koltuklarda oturan bir jüri bunun yaşandığına karar verdi” ifadelerini kullandı. Crowley, Trump’ın Carroll’un itibarını zedelediğini ve onun takipçilerinden aldığı nefret ve tehdit mesajları nedeniyle korkarak yaşamasına yol açtığını ileri sürdü.

Donald Trump’ın avukatı Alina Habba ise, Carroll’un cinsel saldırı iddialarının ortaya atılmasından sonra kariyerinde ilerleme kaydettiğini söyledi. Habba, Carroll’ın Trump’ın bazı açıklamalarını “talih kuşuna” çevirmeye çalıştığını iddia ederek, Carroll’ın dava sayesinde yeniden ilgi odağı haline geldiğine işaret etti.

Davanın ilk duruşması, açılış konuşmalarının ardından sona erdi. Trump, Perşembe günkü duruşmayı kaçıracağını eşi Melania Trump’ın annesinin cenaze törenine katılacağını belirtirken, Türkiye saatine göre çarşamba günü yapılacak olan duruşmaya katılıp katılmayacağını belirtmedi.

Eski ABD Başkanı ve iş adamı Donald Trump, daha önce Carroll’un açtığı bir davada “cinsel taciz” ve hakaret suçlarından mahkum edilmişti. Carroll, bu hukuki başarının ardından Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminatı” davası açmıştı. Manhattan Federal Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan, daha önce yaptığı açıklamada, Carroll’ın açtığı yeni davada jürinin sadece Trump’ın ne kadar tazminat ödeyeceğine karar vereceğini belirtmişti.

THY, Almanya uçuşlarını iptal etti: İşte detaylar

Sıradaki haber:

THY, Almanya uçuşlarını iptal etti: İşte detaylar