h Dolar 34,1444 % 0.02
h Euro 38,0759 % 0.02
h Sterlin 45,6860 % 0.25
h Altın (Gr) 2.885,44 %0,02
h BIST100 10.021,07 %1,35
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Deprem sonrası minaresiz kalan camiye, şimdi 26 metrelik çelik minare ekleniyor

Deprem sonrası minaresiz kalan camiye, şimdi 26 metrelik çelik minare ekleniyor

Depremin vurduğu Hatay'da yıkılan Cebike Düğünyurdu Mahallesi Camisi'nin minaresi çelik konstrüksiyon malzemesiyle yeniden yapıldı. Cami cemaati, minarenin camide olmasını isteyerek çözümü bu şekilde buldu. 1960 yılında yapılan minare, kontrollü olarak halat yardımıyla yıkıldı.

Hatay’da Depremin Vurduğu Camiye Yeni Çelik Minare!

Hatay’ın deprem felaketiyle sarsılan İskenderun ilçesinde bulunan, yıllara meydan okuyan Cebike Düğünyurdu Mahallesi Camisi’nin minaresi deprem sonucu hasar görmüştü. Cami cemaatinin talebi üzerine, camiye çözüm olarak 26 metre uzunluğunda çelik konstrüksiyon malzemesiyle yeni bir minare yapıldı.

“Minare, camimizin sembolü olarak yeniden inşa edildi”

Hatta depremi şiddetli bir şekilde yaşadığını söyleyen Cami İmamı Ali Sungur, “Minarenin yıkılma kararı alındı ve kontrollü bir şekilde yıkıldı. Cami cemaati, camimizin sembolü olan minarenin tekrar inşa edilmesini istedi. Bu sebeple cemaat ve hayırseverlerin işbirliğiyle camimizin sembolü olan minare, çelik konstrüksiyon malzemesi kullanılarak yeniden yapıldı. Camilerimizin ve kültürümüzün birer parçası olarak, eksiksiz ve bütün camilerde minarelerin olmasını arzuluyoruz” dedi.

1960 yılında inşa edilen minare, halat yardımıyla yıkıldı

Cebike Düğünyurdu Mahallesi Camisi’nin 1950’lerde inşa edildiğini açıklayan İmam Sungur, “Yıkılan minaremiz 1960 yılında yapılmıştı. Valiliğin talimatıyla gelen ekipler, halatı minarenin şerefesine bağlayarak kepçe yardımıyla kontrollü bir şekilde yıkımını gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Muş-Mutki karayolunda sıkışan ve kurtarılan 70 kişi

Sıradaki haber:

Muş-Mutki karayolunda sıkışan ve kurtarılan 70 kişi