Video Galeri
Ağrı Yaprak Döneri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescillendi. Bu lezzetli yiyecek, el değmeden paketlenerek ülkenin her yanına gönderiliyor. Ağrı Yaprak Döneri, Et ve Süt Kurumu’na ait hijyenik bir ortamda kaliteli etlerle pişiriliyor ve kesildikten sonra paketleniyor. Günde 300 kilogram üretim yapılan bu tesiste paketlenen dönerler, Et ve Süt Kurumu’nun 18 satış mağazasına gönderiliyor.
Ağrı Valisi Mustafa Koç, Et ve Süt Kurumu’na ait kesimhaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Koç, “Bizim için gurur kaynağı olan Ağrı’mız tarım ve hayvancılık alanında öne çıkan bir şehir. Bu nedenle gurur duyuyoruz. 2022 yılında tescillenen Ağrı yaprak döneri üretim tesisi ziyaretimizi gerçekleştirdik. Türkiye’de birçok yerde döner yapılıyor, ancak Ağrı yaprak dönerinin kendine özgü bir lezzeti var. Yöremizde üretilen etlerin lezzetiyle harika bir tat elde ediliyor. Et ve Süt Kurumu, tescil edildiği günden bu yana 4 ton üretim gerçekleştirdi. Günde 300 kilogram üretim kapasitemiz var. Burada tamamen otomatik olarak üretiliyor, şahit olduk. Şu anda sadece Et ve Süt Kurumu’nun 18 satış mağazasına sunuluyor. Amacımız endüstriyel üretim sağlayarak hem ülkemizde hem de yurtdışında tanınırlığını artırmak.” şeklinde konuştu.
Araç, kar nedeniyle mahsur kaldığı yerden 4 gün sonra bulundu.