h Dolar 34,1282 % 0.06
h Euro 38,1530 % 0.06
h Sterlin 45,4700 % -0.19
h Altın (Gr) 2.876,69 %0,07
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Et Tanzim Satış Noktası’nda 2024’te de Etin Kilo Fiyatı Aynı Kaldı

Et Tanzim Satış Noktası’nda 2024’te de Etin Kilo Fiyatı Aynı Kaldı

Elbistan Belediyesi, tarladan sofraya mottosuyla açtığı Tanzim Satış Ofisi'nde gıda ürünlerinin fiyatlarını sabitledi. Başkan Mehmet Gürbüz'ün talimatıyla başlatılan çalışma, yerel üreticilerle anlaşarak aracıları ortadan kaldırdı. Etin kilogram fiyatı 2024 yılında 195 lira olarak devam edecek. Elbistan Belediyesi, tanzim satış ofisleri aracılığıyla vatandaşlara üreticinin fiyatlarıyla ürün sunumu gerçekleştiriyor. Hem en temel gıda maddelerine ulaşıldığını hem de üretici ve vatandaşın kazandığı bir modelin uygulandığını belirten Başkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi olarak vatandaşların ekonomik bir şekilde temel gıda ürünlerine ulaşma çabalarının devam edeceğini ifade etti.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Üretici ve tüketiciyi enflasyon ve tekelleşme karşısında koruyacağımıza dair söz vermiştik. Bu amaçla gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Etin kilogram fiyatı 2024 yılında da 195 lira olacak” dedi.

Elbistan Belediyesi, “tarladan sofraya” sloganıyla açtığı Tanzim Satış Ofisi’nde gıda ürünlerinin fiyatlarını sabitledi.

Başkan Gürbüz’ün talimatıyla başlatılan çalışma kapsamında yerel üreticilerle anlaşma sağlandı ve aracılar devreden çıkarıldı.

Tekelleşmeyi önlemek ve üretici ile vatandaşın kazandığı bir model oluşturmak amacıyla Et Tanzim Satış Noktası oluşturuldu. Bu noktada etin kilogram fiyatı 2024 yılında da değişmeyecek ve 195 lira olarak kalacak. Başkan Gürbüz, “Elbistan maalesef depremin merkez üssü oldu ve birçok can kaybettik. Bu acılar hala tazedir. Bu durumun yanı sıra büyük ölçüde yıkım gerçekleşti. Yaklaşık olarak konut ve iş yerlerinin yüzde 45’i yıkıldı. Bu sebeple bir yandan konut ve iş yeri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, diğer yandan temel gıda maddelerine erişim sağlayabilmek için üreticiden tüketiciye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla tanzim satış ofisleri hazırladık. Vatandaşlarımıza üreticinin fiyatlarını doğrudan sunuyoruz. Et satışlarımız, 2024 yılı içinde fiyat artışı yapmadan 195 lira olarak devam edecek” diye konuştu.

Ürünleri aracı olmadan vatandaşların kullanımına sunduklarını belirten Başkan Gürbüz, “Aynı şekilde diğer tahıl ürünlerini de tanzim satış ofislerimizde üreticiden alıp doğrudan vatandaşlara sunacağız. Bu anlamda yerel yönetim olarak tüm ürün ve üretimleri aracı olmadan vatandaşlarımıza sunma çabamız 2024 yılı içinde de devam edecek. Bu, vatandaşlarımıza olan borcumuzdur. Elbistan Belediyesi olarak onların temel gıda ürünlerine ekonomik şekilde ulaşmaları için çalışmalarımız sürecek” dedi.

İlçede etin kilogram fiyatı 400 liraya kadar çıkmışken, oluşturulan bu model sayesinde birçok markette etin kilosu 180 liraya kadar düşmüştü.

Dijital medyada kişisel veri paylaşımı konusunda her iki tüketiciden biri kaygılı

Sıradaki haber:

Dijital medyada kişisel veri paylaşımı konusunda her iki tüketiciden biri kaygılı