h Dolar 34,1608 % 0.06
h Euro 38,0429 % 0.06
h Sterlin 45,6829 % 0.24
h Altın (Gr) 2.884,76 %-0,01
h BIST100 9.881,80 %-0,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kayseri OSB İtfaiyesi 2023’te 320 olaya müdahale etti, deprem bölgesinde 100’ü aşkın vatandaşı kurtardı

Kayseri OSB İtfaiyesi 2023’te 320 olaya müdahale etti, deprem bölgesinde 100’ü aşkın vatandaşı kurtardı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İtfaiyesi, 2023 yılında 41 fabrika veya tesis yangınına müdahale ettiğini ve toplamda 320 olaya katıldığını duyurdu. İtfaiye ayrıca konteynır yangınları, trafik kazaları ve iş kazalarına hızlı bir şekilde müdahale etti. Müdahale edilen yangınlarda 2093 metreküp su ve 2.986 litre köpük kullanılırken, çöp konteynırı yangını sayısı ise 61 olarak belirtildi. İtfaiye ayrıca ilk müdahale eğitimleriyle yangınların kontrol altına alındığı ve geçen yıl 35 farklı olaya müdahale edildiği açıklandı. Bunun yanı sıra, Kayseri OSB İtfaiyesi 2023 yılında toplam 320 ihbar ve olaya müdahale ettiği belirtildi.

Kayseri OSB İtfaiyesi, 2023 Yılı Faaliyetlerini Açıkladı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi Başkanı Mehmet Yalçın, geçtiğimiz yıl yaşanan olaylara ilişkin detayları paylaştı. Yalçın, özellikle işletme tipi yangınlarla mücadele ettiklerini belirtirken, toplamda 320 olaya müdahale ettiklerini ve 41 fabrika veya tesis yangınını söndürdüklerini ifade etti. Aynı zamanda deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarına da ilk katılan ekipler arasında yer aldıklarını vurgulayan Yalçın, milletin ve sanayicilerin güvenliğini sağlama konusunda önemli bir rol oynadıklarını dile getirdi.

Yapılan açıklamada, Kayseri OSB İtfaiyesi’nin sadece yangınla mücadele etmekle kalmadığı, aynı zamanda konteynır yangınları, trafik kazaları ve iş kazalarına hızlı bir şekilde müdahale ettiği de belirtildi. 2023 yılında 41 fabrika ve 19 bölge dışı yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin, yangınların kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadığı ifade edildi. Toplamda 2093 metreküp su ve 2.986 litre köpük kullanılan yangınlara müdahale eden ekipler, ayrıca 61 çöp konteynırı yangınını da söndürmüştür.

Başkan Yalçın, yangınların kısa sürede önlenmesi amacıyla yürütülen ilk müdahale eğitimlerinin büyük başarı elde ettiğini belirtirken, 2023 yılında 26 yangının büyümeden kontrol altına alındığını aktardı. Ayrıca, 35 trafik kazası, iş kazası, kurtarma ve araç yangınına da müdahale eden itfaiye ekiplerinin, acil durum ihbar sistemi veya telefonla yapılan ihbarlara da hızlı bir şekilde yanıt verdiği ifade edildi. Başkan Yalçın, asılsız ihbarların kayıtlara geçtiği ve toplamda 76 olumsuz ihbarın kaydedildiği bilgisini paylaştı.

Başkan Yalçın, itfaiye ekiplerinin dışında 2023 yılında yapı kullanma izni, itfaiye raporu ve güneş enerjisi sistemleri için toplamda 152 başvuru yapıldığını ve 121 başvurunun kontrol edildikten sonra uygun bulunarak onaylandığını belirtti. Aynı zamanda itfaiyenin yangın söndürme ve arama-kurtarma tatbikatlarına da başarıyla katıldığı ve araç bakım, onarım ve yenileme faaliyetlerinin devam ettiği de ifade edildi.

Başkan Yalçın, açıklamasını 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini hatırlatarak tamamladı. Kayseri OSB İtfaiyesi’nden 8 kişilik özel arama ve kurtarma ekibinin deprem sonrasında hızlı bir şekilde bölgeye intikal ettiğini ve enkaz altında kalan birçok vatandaşı kurtardığını söyledi. Yangınlarla mücadelede gösterdikleri fedakarlık ve azimkâr çalışmaları için itfaiye personeline teşekkürlerini ileten Yalçın, Kayseri OSB İtfaiyesi’nin tüm olumsuzluklara karşı sanayicilerin hizmetinde olduğunu vurguladı.

Deprem sonrası minaresiz kalan camiye, şimdi 26 metrelik çelik minare ekleniyor

Sıradaki haber:

Deprem sonrası minaresiz kalan camiye, şimdi 26 metrelik çelik minare ekleniyor