h Dolar 34,2950 % 0.1
h Euro 37,0043 % 0.1
h Sterlin 44,4598 % -0.1
h Altın (Gr) 3.016,23 %-0,37
h BIST100 8.752,47 %-0,97
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Denizli’de şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi ve heyelan meydana geldi

Denizli’de şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi ve heyelan meydana geldi

Denizli'nin Buldan ve Çameli ilçelerinde şiddetli yağışlar sonucunda sel baskınları yaşandı. Parke taşları yerinden sökülürken, Çameli - Fethiye karayolunda heyelan meydana geldi. Yüksek kesimlerde düşen kar yağışı, kent merkezlerinde ve alt kesimlerde su baskınlarına neden oldu. Buldan'da altyapı çalışmaları sırasında sökülen parke taşları selle birlikte sürüklendi. Aynı şekilde şiddetli yağışlar Çameli ilçesi ve çevresinde tarım arazilerini su altında bıraktı ve Tuzlabeli geçidinde yolun kapanmasına yol açan bir heyelan meydana geldi. Belediye ekipleri hasarı gidermek için çalışmalara başladı.

Denizli’yi etkisi altına alan yoğun yağışlar, Buldan ve Çameli ilçelerinde sel baskınlarına sebep oldu. Şiddetli yağışlar ile birlikte parke taşları yerlerinden söküldü ve Çameli – Fethiye karayolu üzerinde heyelan meydana geldi.

Denizli, Buldan ve Çameli ilçelerinde devam eden şiddetli yağışlar, yaşamı olumsuz etkiledi. Yüksek bölgelerde kar şeklinde düşen yağışlar, şehir merkezlerinde ve alçak bölgelerde sel ve su baskınlarına neden oldu.

Buldan’a bağlı Yukarı Bucağı Mahallesi’nde altyapı çalışmaları sırasında yerinden sökülen parke taşları, yağış sonrası oluşan sel sularıyla birlikte uzaklaştırıldığı yerden metrelerce sürüklendi. Yağışın etkisiyle yerlerinden sökülen parke taşları, yolu kapatarak ulaşımı engelledi. Yağışların sebep olduğu hasarın giderilmesi için belediye ekipleri çalışmalara başladı.

Şiddetli yağışların en çok etkilediği bölgeler ise merkez ve Çameli ilçesi oldu. Saatlerce süren yağışların neden olduğu sel suları, Kanlıçay ve Karanfilli Çayı’nın taşmasıyla Kirazlıyayla Mahallesi ve çevresinde sel baskınlarına yol açtı. Şiddetli yağışlar sonucunda tarım arazileri sular altında kaldı ve Çameli – Fethiye karayolu üzerinde bulunan Tuzlabeli geçidinde heyelan meydana geldi. Yolun kapanması ile birlikte ekiplerin yoğun çalışması sonucunda tekrar ulaşıma açıldı.

Hakkari’de ulaşım kapanan 13 yerleşim yerinin yolları haberimizde!

Sıradaki haber:

Hakkari’de ulaşım kapanan 13 yerleşim yerinin yolları haberimizde!